dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOpbrengst biografie Eric Meijers naar Stichting Melanoom

Opbrengst biografie Eric Meijers naar Stichting Melanoom

De biografie van ex-Spakenburg-trainer Eric Meijers komt in april op de markt. Meijers is een man die in het amateurvoetbal opzien baarde door sportieve successen, dieptepunten en opvallende uitspraken. Het boek gaat over zijn dertigjarige loopbaan bij onder andere Achilles’29.

Bij Achilles werd de documentaire Voetbal is oorlog gemaakt over de periode waarin Achilles ’29 onder Meijers speelde in de in de Jupiler League.

Meijers werd door kolderieke uitspraken opeens een bekende Nederlander en draafde op bij talkshows en werd veelvuldig gepersifleerd.

Insiders in het amateurvoetbal wisten echter al dat hij in dertig jaar had bewezen als trainer een vakman te zijn. Hij was ook werkzaam bij Hatert, JVC Cuijk, Helmond Sport en RKHVV, Spakenburg en VVSB.

 

Danny van den Broek schreef het boek en hoorde tijdens het schrijven van het boek dat hij ernstig ziek was. Meijers ging ervan uit dat het boek niet af zou komen, maar tot zijn verrassing wist Van den Broek negen van de tien hoofdstukken alsnog af te ronden.

 

Jan Sommerdijk stak de helpende hand toe en schreef het laatste hoofdstuk. Meijers kijkt met trots terug op de hoogtepunten bij Achilles’29 en de aftakeling van de club.

Meijers geeft aan dat de opbrengst van de biografie naar de Stichting Melanoom gaan, zij zet zich in voor patiënten met een melanoom.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD