maandag, juni 21, 2021
Home Competities Hoofdklasse Op De Man Af | Yuri Westhoff (FC 's-Gravenzande): 'We hebben toen...

Op De Man Af | Yuri Westhoff (FC ‘s-Gravenzande): ‘We hebben toen stiekem een tentje op het trainingsveld gezet’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering  komt FC ‘s-Gravenzande-aanvaller Yuri Westhoff  aan het woord.

- Advertentie -

Naam:
Yuri Westhoff

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
’s-Gravenzandse SV (Geel-Blauw) & FC ’s-Gravenzande. Dit is nu mijn tiende seizoen alweer in het eerste elftal.

Favoriete positie:
Spits. Dit ben ik al vanaf de jongste jeugd

Wat doe je naast het voetbal?
Ik ben accountmanager bij Vreugdenhil Bulbs & Plants, dit is een grote kwekerij van Bollen & Planten gevestigd in ’s-Gravenzande. De verkoop van deze bollen en planten gaat wereldwijd, vooral Europa, Amerika en Canada.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit
Leuke dingen doen met mijn vrouw en twee zoontjes van 1 & 5 jaar. Lekker ergens lunchen met z’n allen en een stuk wandelen in het bos bijvoorbeeld. Ook probeer ik zoveel mogelijk tijd met vrienden door te brengen. Voetbal kijken, een hapje eten ergens, drankje in het dorp etc.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Dat is denk toch wel de kampioenswedstrijd voor promotie naar de Hoofdklasse in 2017 tegen Forum Sport. Het was mooi weer, het was druk en er hing een top sfeertje. We stonden met rust 0-1 achter, gelukkig bogen we dit na rust om in een 3-1 eindstand. De ontlading op het sportpark was enorm, ook om dat onze huidige trainer destijds Frans Danen weg moest bij de club. Voor hem was dit ook heel mooi!

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
Reguilo Vandepitte van HSV Hoek. Daar had ik het altijd heel lastig tegen, dat is echt een hele slimme speler.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Dat zijn er twee, de promotie in 2013 naar de Hoofdklasse en het kampioenschap in 2017 naar de Hoofdklasse. Die mooie momenten blijven je voor altijd bij.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Dat zijn er ook twee, de degradatie in het seizoen 2015/2016 en het overlijden van onze leider Gerrit van der Ende. Hij was niet alleen leider, maar ook een vriend voor veel spelers. Ik heb met de uitvaart zijn kist mogen dragen met nog een paar spelers, dat was zo mooi dat wij dat mochten doen!

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Ik ben altijd al vroeg wakker door de kinderen, we ontbijten en daarna ga ik altijd een bakkie bij mijn ouders doen, dan hebben we het over de wedstrijd en over andere dingen. Daarna eet ik altijd een pastaatje thuis en ben ik altijd vroeg op de club om te kijken bij het 2eelftal en om een praatje te maken met wat mensen.

Bijgeloof?
Ja, maar dat gebeurd altijd op de avond ervoor haha! Nee gekheid, bijgeloof heb ik niet.

Favoriete scheidsrechter:
Shona Shukrula

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Frans Danen heeft mij een veel betere spits gemaakt en Richard Elzinga is wel echt de beste trainer in het geheel.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Het mooiste wat ik heb meegemaakt is niet echt in de kleedkamer. Maar in de voorbereiding, heel wat jaren geleden onder Robin Knoester, moesten wij slapen in het gebouw van de club met ze allen. Danny Koning, Steve Escalona en ik hadden hier geen zin en we hebben toen stiekem  een tentje op het trainingsveld gezet waar we de volgende dag moesten trainen. We hebben heel de nacht geen oog dicht gedaan en de flessen sterke drank stonden nog op de tafel de volgende dag. Uiteraard moesten we wel een paar keer extra sprintjes trekken, maar achteraf kon de trainer er gelukkig wel om lachen.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Een goede kaasplank en een lekker rood wijntje erbij. Een echte bourgondier

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Techno / Deephouse is wel echt mijn ding. Maar in de kleedkamer en in de bus luisteren wij echt van alles wat.

Wat was je slechtste vak op school?
Wiskunde. Die gekke getallen en berekeningen, dat is niks voor mij.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Dan, wil ik heel graag een keer naar Newcastle United. Ik heb daar zulke positieve verhalen over gehoord, vooral over de stad Newcastle.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Dat is wel op het veld van Quick Boys, ik keek echt mijn ogen uit daar. Maar elke thuiswedstrijd van ons is ook genieten. FC ’s-Gravenzande heeft een heel mooi hoofdveld en de sfeer rondom de wedstrijd is altijd goed.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Dan zou ik met Chantal Janzen gaan, knappe vrouw en ze heeft humor. Dat vind ik beiden wel heel belangrijk!

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..