maandag, april 12, 2021
Home Competities Derde Divisie Op De Man Af | Stijn Keulen (EVV): 'Ik heb ontzettend veel...

Op De Man Af | Stijn Keulen (EVV): ‘Ik heb ontzettend veel opgestoken van Fernando Ricksen’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 22 komt EVV-spelmaker Stijn Keulen aan het woord.

- Advertentie -

Hij kwam dit jaar over van tweedeklasser FC Geleen-Zuid, heeft al een aantal wedstrijden in de hoofdmacht van EVV gespeeld en is ook een aantal keren ingevallen. De overgang van een tweedeklasser naar een Derde Divisieclub lijkt groot maar valt mee voor de 23-jarige Stijn Keulen. Hij bracht natuurlijk ook wel de nodige ervaring mee. Voetbal247.nl sprak met hem en stelde hem 20 vragen en kreeg ook 20 antwoorden.

Naam & Club:
Stijn Keulen, spelend voor E.V.V. uit het Limburgse Echt en uitkomend in de Derde Divisie Zondag.

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Ik ben begonnen bij FC Geleen-Zuid, Fortuna Sittard, FC Bocholt (Duitse Regio Liga), terug naar Geleen-Zuid en sinds dit seizoen bij E.V.V.

Favoriete positie:
Aanvallende middenvelder

Wat doe je naast het voetbal?
Ik studeer aan de Academie Lichamelijke Opvoeding in Eindhoven met als doel uiteindelijk sportleraar te worden.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Samen met mijn vriendin leuke dingen doen, zoals ontbijten en samen naar Thermae 2000 in Valkenburg en zo’n dag afsluiten met een lekker etentje.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
De kampioenswedstrijd van FC Geleen tegen SV Langenberg. Het was een wedstrijd in de nacompetitie die we eigenlijk toevallig bereikten want in dat seizoen haalden we amper ons normale niveau en eindigden dan ook als 5e in de eindstand. Met geluk mochten we nacompetitie spelen. Die wedstrijd wonnen we met 2-1 en werden tweedeklasser. Een prestatie van formaat. We hadden een goed team maar niemand had ooit verwacht dat we kans zouden zien om te promoveren. In dat seizoen heb ik gezien hoe belangrijk een hecht team is.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
Zonder twijfel Steven Bergwijn. Daar speelde ik tegen in de Fortuna-jeugd. Toen zeiden we al tegen elkaar: ,,Dat wordt een topper”.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Mijn promotie van een tweedeklasser (FC Geleen-Zuid) naar de Derde Divisie. De nodige klassen verschil hetgeen ook in het voetbal te merken is. Het gaat allemaal de nodige stapjes sneller. In het begin was het wennen maar nu ben ik aardig aan het niveau gewend.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Dat was wel een pijnlijk dieptepunt. Van mijn 9e tot mijn 20e jaar speelde ik bij Fortuna Sittard. Ik kon aardig mee, zat in de selectie toen trainer Sunday Oliseh in de winterstop van 2016 kwam. Hij besloot na het zien van slechts een enkele training dat er 7 spelers beter konden vertrekken, waaronder ik dus. Pijnlijk en geheel onverwacht!

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Rond een uur of negen opstaan, lekker ontbijten, wat gamen, muziek luisteren en rustig naar de club.

Het liefst speel ik op nieuwe flitsende voetbalschoenen die als gegoten zitten

Bijgeloof?
Wat is bijgeloof en wat is gebruikelijke gang van zaken. Ik wil wel graag op dezelfde schoenen spelen, nieuwe flitsende schoenen die als gegoten zitten. Bij oude schoenen heb ik het gevoel dat ik niet vooruit kom.

Favoriete scheidsrechter?
Heb ik niet. Heb ook nagenoeg nooit problemen met de scheidsrechter. Kan wel boos worden als hij teveel dingen achter zijn rug laat lopen. De schade tot dusver: slechts 1 rode kaart dus dat valt mee.

Van welke trainer heb je het meest geleerd in je voetbalcarrière tot dusver?
Buiten kijf Fernando Ricksen, ik hem hem twee jaar meegemaakt als trainer bij Fortuna Sittard en ik heb daar ontzettend veel van opgestoken. Niet alleen op voetbalgebied maar ook op het menselijke vlak.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Ik kom niet met een schokkende onthulling want ook bij mij blijven de grappen en grollen rond de tijgerbalsem de boventoon voeren. Gelukkig ben ik daarvan zelf nog nooit het slachtoffer geworden.

Je moet er maar van houden: rauw wafeldeeg

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Deze is denk ik wel uniek. Ken je het deeg dat je wel eens maakt voor wafels. Nou dat rauwe wafeldeeg; daar ben ik helemaal gek op!

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Hiphop, zowel Nederlandse als Amerikaanse, in deze tijd viert de kerstmuziek weer hoogtij maar ik luister ook naar de top 50.

Wat was je slechtste vak op school?
Aardrijkskunde, ik had totaal niets met topo.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Naar Engeland. Ik heb nog nooit ‘live’ een wedstrijd gezien in Engeland maar ik zou best eens naar Chelsea willen. Gaat er ongetwijfeld een keer van komen.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
De Limburgse stadions trekken mij wel aan (Fortuna Sittard, MVV en Roda JC) maar dan moeten ze wel redelijk gevuld zijn. Maar ook de sportparken tijdens de streekduels vind ik gezellig.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Ik neem mijn moeder mee. Waarom? In de eerste plaats heb ik een uitstekende moeder/zoon band, ik ben verzekerd van goed eten en we kunnen prima met elkaar praten.

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids
#20 Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd
#21 Bram Eltink (OSS’20): ‘Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..