maandag, april 12, 2021
Home Competities Derde Divisie Op De Man Af | Pepijn van Zwieten de Blom (Quick): 'De...

Op De Man Af | Pepijn van Zwieten de Blom (Quick): ‘De streekderby tegen HBS voor 4000 toeschouwers was een unicum om mee te maken’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 29 komt Quick-linksback Pepijn van Zwieten de Blom aan het woord.

- Advertentie -

Wellicht is de 24-jarige Pepijn van Zwieten de Blom de speler met de langste naam tot dusver in deze rubriek. Zijn carrière toont aan dat we te maken hebben met een voetballer die ondanks zijn leeftijd al kan bogen op een groot aantal wedstrijden in de hoofdmacht en verpacht is aan ‘zijn’ Den Haag.

Naam & Club:
Pepijn van Zwieten de Blom, al weer 6 seizoenen uitkomend voor vriendenclub van Quick Den Haag.

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Ik ben begonnen bij Quick, toen verkast naar ADO Den Haag waar ik tot 2015 2e jaars A was. Had het toen niet echt naar mijn zin en ben weer teruggekeerd op het ‘oude nest’ bij Quick.

Favoriete positie:
Mijn favoriete positie is linksachter, maar het kan ook zo maar zijn dat je mij een aantal keren in de wedstrijd op ziet duiken op de rechtsbuitenplaats.

Wat doe je naast het voetbal?
Ik ben eigenlijk best wel een druk baasje. Hoofdmoot is dat ik Sportkunde studeer aan de Haagse Hoge School, bij Quick train ik het eerste team van Onder 15, verricht hand en spandiensten bij Quick-evenementen en last but not least werk ik in Eetcafé Lokaal Duinoord.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Onder het genot van een zonnetje naar de club met vrienden, wat coachen, wedstrijdje bekijken, biertje en ’s-avonds hapje eten. Heel relaxt dus!

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
De streekderby tegen HBS uit voor ruim 4000 toeschouwers op een regenachtige dag. Dat maakte een overweldigende indruk op me. Een unicum om mee te maken. Jammer dat we die wedstrijden niet hebben momenteel.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
Dat is Zakaria Bakkali, ik speelde tegen hem met de ADO-jeugd. Na PSV vertrok hij naar Valencia en tegenwoordig voetbalt hij bij Anderlecht.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Dat zijn er op mijn leeftijd toch wel een aantal waarvan ik met stip de wedstrijd om de KNVB-beker tegen Eredivisionist Willem II op de eerste plaats zet. We gaven uitstekend partij, konden de Tilburgers ook lange tijd bijbenen maar uiteindelijk bleek het verschil toch te groot. Het werd 0-4.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Ik heb een periode gehad bij Quick dat ik in het 2e elftal speelde en er weinig vooruitzichten waren om in de hoofdmacht te komen. Dat kwam simpel doordat er veel ervaren spelers in het eerste speelden. Toen zakte de moed mij af en toe in de schoenen. Ik heb echter toch doorgezet met als gevolg dat ik nu al weer een aantal seizoenen in de hoofdmacht speel.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Bijtijds wakker worden, rustig ontbijten, koffietje, wat eerder naar Quick toe om wat vrienden in de lagere elftallen aan het werk te zien.

Bijgeloof?
Ik heb de ‘traditie’ om tijdens de warming-up in mijn eentje een vijftal sprints te trekken van de middenlijn tot de achterlijn.

Favoriete scheidsrechter:
Ik heb geen uitgesproken favoriete scheidsrechter omdat ik niet zoveel heb met scheidsrechters. Ik zal ook wel een lastige speler zijn voor scheidsrechters want ik ben een heethoofd die zich regelmatig in moet houden. Maar als ik er dan toch een moet noemen: Sander de Brito Roque.

Van welke trainer heb je het meest geleerd in je voetbalcarrière tot dusver?
Moeilijk om op te antwoorden omdat de persoonlijke band met een trainer bij mij belangrijk is. Ik ben destijds gedebuteerd onder de toenmalige trainer Frans Daanen, die van mij een volwassen speler heeft gemaakt. Met de huidige trainer Paul van der Zwaan kan ik goed opschieten, heb een prima klik met hem en hij is ook een trainer die open staat voor suggesties en een luisterend oor heeft voor spelers.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Deze vraag is eigenlijk ‘inside information’ maar als ik de naam Sybren Bartlema laat vallen en de woorden douche en voetbalschoenen weet een groot aantal mensen in Quick-kringen wat voor prachtig verhaal daar onlosmakelijk aan verbonden is.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Pannenkoeken met stroop en nee, die zijn niet in Eetcafe Lokaal Duinoord te verkrijgen.

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Maakt me eigenlijk niet veel uit, ik hou van heel veel verschillende stijlen zoals Hip Hop, 80’er jaren etc.

Wat was je slechtste vak op school?
Frans

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Naar Liverpool en dan de stadsderby Liverpool-Everton bijwonen. Engeland is een van mijn favorietste voetballanden. Supersfeer!

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Toen we met de ADO-jeugd bij Ajax of PSV kwamen was dat een echte belevenis. Dat maakte zoveel indruk dat we bij aanvang eigenlijk al met 1-0 achterstonden.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Weet je wat ik doe: ik ga lekker alleen en eens ervaren hoe dat is. Een soort van Robinson Crusoe.

Foto’s 3 en 4: aangeleverd door Pepijn van Zwieten de Blom

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids
#20 Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd
#21 Bram Eltink (OSS’20): ‘Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren
#22 Matthieu van den Assem (VVSB): ‘TEC-trainer Vink heeft mij het plezier in het spelletje weer teruggegeven
#23 Maikel van Kesteren: ‘Mijn tien jeugdinterlands voor Oranje en de titel met Groene Ster waren hoogtepunten
#24 Swen Verswijveren (DEM): ‘Plotseling stonden we allemaal verkleed als vrouw, compleet met rokje en pruik, op het trainingsveld
#25 Jeffrey Jongeneelen: ‘De ergste soort muziek hoor ik als Marc Magan de ruimte krijgt’
#26 Joost Habraken (Gemert): ‘Ik vind Sander Egmond van Blauw Geel ’38 een goede speler
#27 Kay Velda (Sportclub Genemuiden): ‘Georginio Wijnaldum was in de jeugd van Feyenoord al zo sterk, snel en behendig’
#28 Victor van der Linde (OFC): ‘Ik werd wakker met tape op mijn benen geplakt voor een harsbeurt optima forma

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..