vrijdag, mei 27, 2022
HomeClubsACVOp De Man Af: Pascal Huser (ACV): 'Europees kampioen worden met Oranje...

Op De Man Af: Pascal Huser (ACV): ‘Europees kampioen worden met Oranje onder 17 was het hoogtepunt’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering komt Pascal Huser, middenvelder van ACV Assen aan het woord.

Naam:
Pascal Huser

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Vv Schoonebeek, FC Emmen, Sc Heerenveen, MVV Maastricht (huurbasis), ACV Assen

Favoriete positie:
Verdedigende/ aanvallende middenvelder

Wat doe je naast het voetbal?
Adviseur bij een assurantiekantoor

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Gewoon lekker ontspannend de dag beginnen met een goed bakje koffie om vervolgens wat met vrienden/ familie te gaan doen. Ik mag ook graag bij mijn broer en vrienden een voetbalwedstrijd kijken. Ze spelen bij VV Schoonebeek op de zondag afdeling. Helaas is van dat alles op het moment weinig mogelijk. Vandaar dat we nu vaak kaart/ + bordspelletjes spelen of er wordt een goede serie op Netflix gekeken. 

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Dat is toch wel de finale op het Europees Kampioenschap O17 in 2012. We speelden de finale tegen Duitsland met spelers als Leon Goretzka en Timo Werner.  Lang stonden we 1-0 achter. In blessuretijd scoorden we de gelijkmaker. Uiteindelijk wonnen we met penalty’s waarvan ik de eerste mocht nemen. ’s Avonds zijn we met z’n allen op stap geweest in Ljubljana. We mochten geen druppel alcohol maar we hadden een fantastische avond! Al met al een prachtige ervaring waaraan ik nog hele mooie herinneringen heb.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
We speelden in 2015 een keer met Jong Heerenveen tegen de ‘wissels’ van Ajax. Die dag deden spelers zoals El Ghazi, Nouri, Sigthorsson, Bazoer, Tete en van de Beek mee. Ik heb toen 90 minuten achter een bal aangelopen en uiteindelijk verloren we kansloos.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Europees Kampioen met Nederlands Elftal onder de 17. 

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Dat zijn zeker de twee kruisbandblessures geweest.. Het is mentaal en fysiek erg zwaar om vervolgens op topsportniveau terug te komen. 

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Om 09:00 gaat het wekkertje, dan gaat eigenlijk gelijk al de muziek aan om vervolgens rustig naar de wedstrijd toe te leven. Verder eet ik vaak een pasta voor de wedstrijd.  

Bijgeloof?
Er zijn twee manieren om het Sportpark van ACV te bereiken. Ik kies altijd voor dezelfde route. Er is me wel eens gevraagd om de andere route te nemen. Maar dat heb ik toen toch maar niet gedaan. Verder ben ik best wel een nuchtere jonge. 

Favoriete scheidsrechter:
Ik ken ze alleen van gezicht eerlijk gezegd.. 

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Ik heb/ had wel een aantal goede trainers, maar als ik dan toch iemand moet kiezen dan is dat wel Tieme Klompe. Hij was mijn 1e trainer in de jeugd bij Sc Heerenveen toen ik overkwam van FC Emmen.. Ik weet nog dat ik het in het begin best wel moeilijk had maar hij was een trainer die me vertrouwen gaf. Op de training deed hij vaak mee met de rondo en zorgde ook altijd voor een hoge beleving. Voetbal tactisch was er een duidelijk plan en er werd echt geknokt. Tieme was zeker een trainer die mij een betere voetballer heeft gemaakt.  

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
We hadden bij Heerenveen van die kluisjes boven onze zitplekken waarbij als je het kluisje opendeed er een plastic beker met water naar beneden viel. Dit gebeurde dus ook bij een teamgenoot (hij was als laatste overgebleven in de kleedkamer) en uit frustratie gooide hij de spullen nat van degene van wie hij vermoedde wie het gedaan had. Niet wetende dat er ook een telefoon lag die alles opnam. Hij werd daar later mee geconfronteerd. Dat was wel lachen natuurlijk. 

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Een kapsalon shoarma gaat er in het weekend altijd wel in. 

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Ik luister eigenlijk van alles. Het meeste luister ik dan toch wel naar House of Nederlandstalig. BLØF luister ik bijvoorbeeld best wel vaak in de auto als ik weer terugreis. Op wedstrijddagen knalt Daan Smit er wel eens Hardstyle nummertjes op om lekker scherp te worden. Na de donderdagavondtraining gaat de muziek box wel eens aan met oude disco muziek. Best wel vreemd, maar het is wel gezellig. 

Wat was je slechtste vak op school?
Natuurkunde. 

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Wij gaan elk jaar als afsluiting van het seizoen naar Mallorca. Dat zijn echt geweldige dagen. Er wordt niet getraind maar lekker aan het strand gelegen met legendarische stapavonden. 

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
hmm, niet echt een favoriet maar de wedstrijden bij Harkemase Boys ligt ons de laatste jaren als ACV zijnde wel. Ook wordt daar nog op ‘echt gras’ gevoetbald wat nu (helaas) wel speciaal is. …

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]