zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOp De Man Af | Jeroen Vrolijk (DOVO): 'De keeperstrainer van Foreholte...

Op De Man Af | Jeroen Vrolijk (DOVO): ‘De keeperstrainer van Foreholte heeft mij de fijne kneepjes van het vak bijgebracht’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering  komt Jeroen Vrolijk, de doelverdediger van DOVO aan het woord.

Naam:
Jeroen Vrolijk

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Vv Foreholte,    FC Lisse, Ter Leede, de Merinos, DOVO

Favoriete positie:
Keeper.

Wat doe je naast het voetbal?
Ik werk in het onderwijs.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Rustig wakker worden. Ontbijten met mijn gezin. Spelen met mijn zoontjes. En daarna het liefst voetbal kijken. ( al wordt dat thuis niet altijd gewaardeerd)

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Ik denk dat dat toch wel de 11-0 tegen Ajax amateurs was. Dat ga ik denk ik nooit meer mee maken en zeker niet op Derde Divisie-niveau.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
Niet iemand waar ik tegen gespeeld heb, maar ik heb in de jeugd met Tim Krul gespeeld, we speelden toen om en om. Dan is het wel heel leuk om te zien hoe ver hij het geschopt heeft in zijn carrière met voor mij zijn hoogtepunt, die penalty reeks op het WK.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière?
Dan ga ik toch voor het kampioenschap in de hoofdklasse met Ter Leede. Al speelde ik zelf niet dat jaar, maar ook zo’n kampioenschap maak je niet vaak mee op dat niveau.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Degradatie met de Merinos. We hadden een team dat de kwaliteiten had om bovenin mee te doen, maar het werd uiteindelijk degradatie. Het was mijn laatste jaar bij de club. Dat was geen leuke manier om afscheid te nemen.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat? 
Wederom rustig wakker worden en met de kinderen tijd doorbrengen. Daarna op tijd naar de club.

Bijgeloof?
Heb ik niet.

Favoriete scheidsrechter:
Ik niet echt een favoriet. Ik probeer altijd te bedenken dat de beste man of vrouw ook zijn best doet om een goede wedstrijd te fluiten ( al is dat soms best lastig).

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Mijn beste trainer was mijn keeperstrainer bij Foreholte. Gert vd Luijt. Die heeft me toch wel echt de fijne kneepjes van het vak bij gebracht.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Ik denk dat dat toch wel de bekende zijn. Schoenen vol water in de vriezer of heet spul in de boxers. Heel slecht, maar wel leuk.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Ik denk dat dat toch wel een kapsalon is.

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Ik heb niet vaak muziek op, maar als het op staat is het toch wel Nederlandstalig

Wat was je slechtste vak op school?
Wiskunde vond ik altijd wel pittig.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Dan kies ik toch voor Engeland. De sfeer daar ademt natuurlijk voetbal.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Ik heb in jeugd regelmatig op de Toekomst bij en tegen Ajax gespeeld en volgens mij maar een keer verloren. Dus die plek ligt mij denk ik wel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD