maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsAFCOp De Man Af | Cody Claver (AFC): 'Mijn beste tegenstander? Abdelhak...

Op De Man Af | Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 11 komt AFC-verdediger Cody Claver aan het woord.

In dit artikel belichten we misschien wel een van de stillere krachten van AFC. Waar vedettes zoals Raily Ignacio & de gebroeders Teijsse vaak in de spotlights staan, kende de 24-jarige back een goede start van de competitie en voert hij samen met Furhgill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys het assistenklassement aan (4 assists). Bovendien begon hij alle wedstrijden in de basis en miste hij nog geen minuut. Tijd om Cody Claver wat beter te leren kennen!

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
,,Ik heb eerst voor de clubs Haaglandia en ADO Den Haag gespeeld. Vervolgens heb ik één jaar bij de selectie van Sparta Rotterdam gezeten om vanaf daar te vertrekken naar Cambuur Leeuwarden. Daar heb ik in totaal drie jaar gespeeld. Sinds het seizoen 2018/2019 speel ik bij AFC.”

Favoriete positie:
,,Linksback.”

Wat doe je naast het voetbal?
,,Ik heb een eigen bedrijfje met Rowdy van der Putten (Spits van SVV Scheveningen, red) in de e-mailmarketing.  Hij werkte al bij een bedrijf wat ook wat e-mailmarketing deed en zag er voor ons kansen in. Zodoende hebben we dat samen opgestart. Ook studeer ik  sinds kort Vastgoed en Makelaardij bij IPD.”

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
,,Haha, lastig! Ik denk, om te beginnen, eerst goed uitslapen. Daarna misschien even naar de sportschool en vervolgens langs bij m’n ouders of wat eten met vrienden, ofzo.”

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
,,Ik denk toch de kampioenswedstrijd met AFC tegen Scheveningen in het seizoen 2018/2019. Het voor mij de eerste keer dat ik kampioen werd en zelf de wedstrijd speelde. We hadden na deze wedstrijd nog 3 of 4 wedstrijden, dus we wisten dat het er aan zat te komen. We moesten thuis tegen Scheveningen en wilden dan ook graag op eigen veld kampioen worden. Het vertrouwen was goed en we maakten al snel de 1-0 waardoor dat natuurlijk alleen maar groeide. Uiteindelijk werd de uitslag 5-0 en speelde iedereen een goede wedstrijd. Zoals ik net al zei, was het voor mij de eerste keer dat ik zelf een kampioenwedstrijd speelde, dus dat maakte het wel extra speciaal voor mij.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
,,In de A1 van ADO Den Haag speelden we tegen Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong bij Ajax.  Je zag bij hen dat ze gewoon iets speciaals hadden en dingen eerder zagen dan anderen. Je weet natuurlijk van tevoren nooit hoe ver iemand kan komen in de voetbalwereld, maar je zag wel dat zij er boven uit staken en al bepalende spelers bij hun elftal waren.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
,,Ook lastig.. Net als bij de vraag over de meest memorabele wedstrijd twijfel ik tussen mijn debuut in het betaalde voetbal bij Cambuur (tegen FC Eindhoven in 2017/2018, red) of het behalen van het kampioenschap met AFC.”

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
,,Dat heb ik nu. Ik heb net nadat de competitie is stil gezet door corona, op de training een knieblessure opgelopen die me lang aan de kant houdt . Erg zuur, vooral gezien hoe ik ook bezig was dit seizoen. Ik ben al wel geopereerd en momenteel hardwerkend aan mijn herstel. Ik hoop dat ik niet al te veel ga missen!”

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
,,Meestal word ik wakker rond een uurtje of 9, maak ik ontbijt en ga ik rustig gewoon een serietje kijken op de bank. Één uurtje voordat ik weg ga, douche ik nog even met muziek op en ga ik naar de club toe. Niet heel bijzonder allemaal, haha.”

Bijgeloof?
,,Nah, niet echt. Ik merk wel aan mijzelf dat ik vaak alles eerst links aan doe en dat ik twee cappuccino’s drink voor de wedstrijd, maar verder niet echt.”

Favoriete scheidsrechter:
,,Hahaha, die heb ik niet per se. Ik houd wel van een scheidsrechter die lekker door laat voetballen en niet om elk wissewasje gaat fluiten. Vorig seizoen tegen De Treffers hadden we natuurlijk een incidentje met Tim Linthorst. Wat er toen gebeurde, vind ik natuurlijk (en met mij meerdere mensen, hoop ik) niet kunnen. Ik ben eerder voorstander van iemand die wedstrijden goed aanvoelt, dan van iemand die echt volgens het boekje alles strikt doet.

Hoe ziet een busreis na een gewonnen uitwedstrijd er meestal uit?
,,We hebben een heel gezellig team, dus na een overwinning gaat de muziek zeker hard aan in de bus en wordt er het een en ander meegezongen. Dus dat is altijd wel erg gezellig.”

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
,,Genoeg… We hebben héél veel jongens met humor in de kleedkamer. Ik denk dat iedereen dat wel kan inschatten als je kijkt naar de jongens in het team. Als ik écht iets moet noemen, dan zou ik toch voor een kleedkameroptreden van Raily Ignacio gaan. Of tijdens een busreis na een gewonnen uitwedstrijd muziek waarbij de muziek dan hard aan gaat en veel jongens dan één voor één even een solootje doen op een nummer om te lachen.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
,,Ik ben niet zo van het eten van fastfood ofzo. Puur omdat ik het niet heel lekker vind. Als ik dan écht iets moet kiezen, dan is het, denk ik, zoute popcorn haha.”

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
,,R&B en Hiphop. zowel Nederlandstalig als Engelstalig, maar ik kan ook af en toe ook wel naar salsa of iets dergelijks luisteren. Qua artiesten is het heel verschillend; ik luister naar allerlei artiesten, maar als ik dan wat moet noemen zou het Drake of Meek Mill zijn. Momenteel heb ik geen écht favoriete nummer, maar ik vind Drake – From time al jaren één van de betere nummers.

Wat was je slechtste vak op school?
,,Als ik zo terug moet denken aan mijn middelbare schooltijd haalde ik voor Aardrijkskunde altijd wel de laagste cijfers, dus ik ga voor AK.”

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
,,Moeilijke vraag. Als ik terug kijk, dan heb ik veel goede trainers gehad. Degenen waar ik voor mijn gevoel het meest van leerde waren Arne Slot en Dennis van der Ree bij Cambuur. Onder hen heb ik veel geleerd op voetbalgebied. Zij leerden ons ook bepaalde slimmigheidjes en een manier van voetballen die je bijvoorbeeld bij AZ, waar Arne Slot nu trainer is, nog steeds voorbij ziet komen (back aan de binnenkant, overlappingen etc.).

In het jaar dat we het met ADO Den Haag A1 zo goed deden, hadden we Aleksandar Rankovic als trainer. Met hem had ik altijd wel een goede band. Onder hem heb ik mij toen vooral in de aspecten zonder bal goed kunnen ontwikkelen. Hij gebruikte mij toentertijd als centrale verdediger en probeerde altijd het uiterste uit iedereen te krijgen. Een hele goede trainer in mijn ogen. De trainers die ik net noemden, springen er voor mij persoonlijk uit. Maar, de andere trainers die ik heb gehad waren ook zeer goed.”

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
,,Easy one! Dan zou ik met vrienden op ‘Boxing day’ naar een Premier League wedstrijd gaan. Eerst een wedstrijdje van Chelsea of Arsenal pakken en dan de stad in. Dat lijkt mij wel een goede planning.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
,,Bij stadions of sportparken heb ik nooit echt favorieten. Er zijn eerder sportparken waar ik liever NIET speel, hahaha. Ik weet uit m’n hoofd niet allemaal welke clubs dat precies zijn, maar dan gaat het zeker om clubs met hard kunstgras, weet je? Van dat korte. Verschrikkelijk is dat!

Als ik moet kiezen, dan zou ik voor De Herdgang van PSV gaan. Ik vond het daar altijd wel iets hebben, daarzo in de bossen.”

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen (je eventuele huidige partner uitgesloten)?
,,Kan ik een heel lijstje opnoemen? Haha. Nee, lastig…. Ik heb momenteel geen partner, dus dan zou het uiteraard wel met een mooie vrouw zijn. Als ik uit iedereen zou mogen kiezen, dan zou ik voor Cassie gaan (Amerikaanse R&B-zangeres, red).”

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD