dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOosting: "Meer op mijn strepen moeten gaan staan over selectie"

Oosting: “Meer op mijn strepen moeten gaan staan over selectie”

Joseph Oosting is afgelopen weekend door HHC Hardenberg na tien wedstrijden ontslagen. In die duels wisten de oranjehemden geen enkele partij te winnen. De clubleiding heeft inmiddels aangegeven dat naast het uitblijven van resultaten de overgang naar Oosting te groot is gebleken. Zelf vindt de oefenmeester dat hij in de zomer op zijn strepen had moeten gaan staan.

Late instappen is funest geweest

HHC zag Marcel Groninger na de competitie vertrekken richting FC Groningen, waar hij assistent-trainer kon worden. Dit hing echter al een half jaar in de lucht, want in de winterstop was deze mogelijkheid er ook al. Door het uitblijven van een snellere deal was de selectie al rond toen Oosting binnen kwam. Hier is het volgens de trainer misgegaan, zo zegt hij nu in De Stentor. “Ik wilde er graag onderdeel van uitmaken, maar ik had meer op mijn strepen moeten gaan staan over de kwaliteit van de selectie.”

Doet pijn dat ik niet door kan

De afgelopen periode heeft Oosting alsnog geprobeerd om de selectie te versterken, zover is het uiteindelijk niet gekomen. “De tijd om mijn visie op de jongens te projecteren is mij niet gegund. Ik weet hoe het werkt in het voetbal, maar tien wedstrijden is wel erg kort. Het doet pijn dat ik niet door kan.” Beloftentrainer Gert-Jan Karsten staat nu voorlopig voor de groep.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD