Volg ons
Joseph Oosting HHC Hardenberg

Tweede Divisie

Oosting: “Meer op mijn strepen moeten gaan staan over selectie”

Oosting: “Meer op mijn strepen moeten gaan staan over selectie”

Joseph Oosting is afgelopen weekend door HHC Hardenberg na tien wedstrijden ontslagen. In die duels wisten de oranjehemden geen enkele partij te winnen. De clubleiding heeft inmiddels aangegeven dat naast het uitblijven van resultaten de overgang naar Oosting te groot is gebleken. Zelf vindt de oefenmeester dat hij in de zomer op zijn strepen had moeten gaan staan.

Late instappen is funest geweest

HHC zag Marcel Groninger na de competitie vertrekken richting FC Groningen, waar hij assistent-trainer kon worden. Dit hing echter al een half jaar in de lucht, want in de winterstop was deze mogelijkheid er ook al. Door het uitblijven van een snellere deal was de selectie al rond toen Oosting binnen kwam. Hier is het volgens de trainer misgegaan, zo zegt hij nu in De Stentor. “Ik wilde er graag onderdeel van uitmaken, maar ik had meer op mijn strepen moeten gaan staan over de kwaliteit van de selectie.”

Doet pijn dat ik niet door kan

De afgelopen periode heeft Oosting alsnog geprobeerd om de selectie te versterken, zover is het uiteindelijk niet gekomen. “De tijd om mijn visie op de jongens te projecteren is mij niet gegund. Ik weet hoe het werkt in het voetbal, maar tien wedstrijden is wel erg kort. Het doet pijn dat ik niet door kan.” Beloftentrainer Gert-Jan Karsten staat nu voorlopig voor de groep.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie