woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOosting: "Je hikt tegen een overwinning aan"

Oosting: “Je hikt tegen een overwinning aan”

HHC Hardenberg is na de 4-1-nederlaag bij Kozakken Boys hekkensluiter in de Tweede Divisie. In de ogen van trainer Joseph Oosting op dit moment terecht. “Gezien de stand zijn wij op dit moment de minste ploeg in de Tweede Divisie. Als wij een wedstrijd hadden gewonnen van de vier gelijke spelen, dan sta je er toch als team anders in. Nu hik je tegen een overwinning aan.”

Domme penalty

Hij baalde in Werkendam vooral van de wijze waarop de tegengoals vielen. “Verdedigend hadden we het redelijk voor elkaar. Aan de bal waren we wel erg onrustig. Door een domme penalty komen we achter. Door een hele simpele bal worden we eruit gelopen en staat het al 2-0 bij rust. Ik vroeg me daarop af of ik boos moest worden in de rust. Daar had ik geen reden voor, want we hadden de zaken goed voor elkaar. Aan de bal moest het alleen veel rustiger”, vertelde hij voor de camera van FOX Sports.

Dinsdag ben ik boos geweest

“Dat hebben we in de tweede helft getracht en we kwamen terug op 2-1. Uiteindelijk komen we uit een stilstaande situatie op 3-1 achter en dan zie je dat er wel iets knapt in de groep. Er was geloof in de 2-2 en worden de afspraken bij een corner niet nagekomen. Invaller Walter Diaz Nzasi moest op de zestien staan, maar de bal mag toch zomaar voorgegeven worden.” Boos is hij niet op zijn ploeg. “Dinsdag ben ik boos geweest. Toen vond ik dat we gewoon verder moesten in de KNVB Beker op basis van kwaliteit. Nu kan ik niet teleurgesteld zijn, want de jongens hebben er alles aan gedaan. Dit was gewoon een heel zakelijke overwinning van Kozakken Boys. En ook een terechte zege.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD