maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieOosterwolde maakt zich op voor Italiaans avontuur

Oosterwolde maakt zich op voor Italiaans avontuur

FC Twente kan deze winter een flink bedrag gaan bijschrijven op de bankrekening. Jayden Oosterwolde staat op het punt om zijn transfer naar Parma af te ronden en daar lijken De Tukkers flink van te gaan profiteren. Naar verluidt gaat het om een miljoentransfer. Ron Jans hoopt nog wel een nieuwe linksback te verwelkomen. 

Parma, uitkomend in de Serie B, wil Jayden Oosterwolde in eerste instantie huren en daarna definitief overnemen van FC Twente. De zelfopgeleide linksback is momenteel al in Parma om zijn transfer rond te maken en dat vindt Ron Jans toch wel jammer zegt hij tegen ESPN: “Op dit moment staat Gijs Smal op de positie, maar ik had Jayden er heel graag bij gehouden.” maar geeft ook aan dat hij gezien de financiën van de club begrijpt dat de speler verkocht gaat worden. “Al is het altijd nog afwachten of het definitief doorgaat natuurlijk.” besluit Ron Jans.

Wel hoopt de oefenmeester van FC Twente een nieuwe linksback te mogen verwelkomen deze winter, mocht Oosterwolde echt De Grolsch Veste definitief verlaten: “We willen graag uit technisch oogpunt een vervanger halen.” Daarmee oogt Jans op het feit dat Oosterwolde al geen basisspeler meer was in Enschede. De jongeling had vorig jaar een goed seizoen en stond zelfs in de belangstelling van AZ in de zomer. Maar sinds het begin van dit seizoen is Oosterwolde een stuk minder en moest zelfs zijn basisplek afstaan aan Gijs Smal.

Jayden Oosterwolde speelde tot op heden 39 wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin één keer. Het jeugdexponent uit de Voetbalacademie Twente/ Heracles behaalde zelfs de selectie van Jong Oranje (maar moest afhaken vanwege een blessure destijds, red.) Ook Heracles Almelo krijgt een klein percentage van de transfer mee wanneer Oosterwolde verkocht wordt.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]