dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOosterlee: "Men schat Rijnsburg soms hoger in"

Oosterlee: “Men schat Rijnsburg soms hoger in”

Rijnsburgse Boys wist na het gelijkspel van vorige week tegen Spakenburg dat de opdracht heel duidelijk was. Er moest twee keer worden gewonnen. Dat gebeurde tegen Capelle met 3-2, al werd een 3-0-marge nog bijna weggegeven. Volgende week wacht het bezoek aan GVVV. De winnaar plaatst zich voor de Tweede Divisie. Mocht het gelijk worden, dan wacht een beslissingsduel.

Eigen hand

“We hebben het in eigen hand”, glimlacht trainer Niek Oosterlee tegenover Omroep West. Na 3-0 bij rust werd het dus nog spannend. “Dat is ons seizoen. Er is geen wedstrijd geweest waarin ik rustig op de bank kon zitten. Je waarschuwt ze ervoor in de rust, maar door de 3-2 zie je dat de bibbers in je ploeg slaan.”

Beetje geluk hebben

Een finale vindt hij mooi, maar had het graag anders gezien. “Ik had het ticket liever al binnen gehad. Aan het begin van het seizoen heb ik de favorieten genoemd om te promoveren en er is altijd een verrassing. Dat is dit jaar Excelsior Maassluis. Dan moet je een beetje geluk hebben en ik zei dat je 45 punten nodig hebt. De ploeg die volgende week wint heeft er 46, dus daar moeten we voor gaan.”

Zevende of achtste begroting

“We hebben volgende week iedereen erbij. Tillema, Sardar en Leonard zijn dan weer terug. Ik wil Rijnsburgse Boys graag achterlaten met de doelstelling die er was, de Tweede Divisie halen. Men schat ons alleen wel eens wat groter in dan dat we qua begroting uiteindelijk zijn. De ambitie is ieder jaar om kampioen te worden, maar we hebben de zevende of achtste begroting van de Topklasse. Dat is dus alsof Utrecht of Groningen ieder seizoen kampioen moet worden.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD