maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOosterlee: "Keuze voor GVVV was voor mij heel simpel"

Oosterlee: “Keuze voor GVVV was voor mij heel simpel”

Toen er bij GVVV een vacature vrij kwam voor de positie van hoofdtrainer hoefde Niek Oosterlee niet lang na te denken. In Veenendaal wilde hij wel aan de slag, als opvolger van de naar Spakenburg vertrokken John de Wolf.

Verzorgd voetbal

Op de website van GVVV ging de oefenmeester in op zijn aanstelling bij de club uit de Tweede Divisie. “Deze keuze was voor mij heel simpel. Ik had de laatste maanden geen club onder mijn hoede en GVVV zocht naar een nieuwe trainer. Het voetbal ziet er verzorgd uit, de club trekt iedere zaterdag een hoop mensen naar het sportpark en de kern van de spelersgroep zit al een tijdje bij elkaar. Uit dat laatste concludeer ik dat de jongens het goed hebben. Dat tekent de club.”

Prettig behandeld

In het verleden was Oosterlee trainer van onder andere Rijnsburgse Boys en FC Lisse. Daarmee kwam hij GVVV ook geregeld tegen en dus had hij al een goed beeld van de club. “Ik kwam met Rijnsburgse Boys graag bij GVVV, omdat ik me daar altijd prettig behandeld voelde.” Niet alleen Oosterlee had dat gevoel, zo bleek uit de vele sollicitaties die binnenstroomde na de bekendmaking van het vertrek van De Wolf. Toch liet de aanstelling van Oosterlee niet lang op zich wachten. “Na het vertrek van John de Wolf wezen veel mensen uit de voetballerij me op de vacature bij de club. Ik kreeg al vrij vlug contact met de clubleiding en daarna is het snel gegaan.”

Geen achterstand

Oosterlee komt nauwelijks met een achterstand binnen bij GVVV. Het afgelopen seizoen had de coach geen ploeg onder zijn hoede, maar hij bleef het voetbal op het hoogste amateurniveau volgen. Mede daardoor heeft hij een goed beeld van de huidige selectie van GVVV. “Ik ken bijna alle spelers van naam en heb velen van hen geanalyseerd in mijn tijd bij Rijnsburgse Boys.” Ondanks dat Oosterlee een goed beeld heeft van de selectie krijgt iedereen een kans. “Ik weet dus welke spelers er spelen, maar iedereen begint bij mij op nul. Dat is ook het mooie van een nieuwe trainer, want iedereen gaat straks een stapje harder lopen. In eerste instantie wil ik uitgebreid kennismaken met de spelers, stafleden en mensen rondom het eerste elftal. Daarna zien we wel verder. Ik heb in ieder geval heel veel zin om aan de slag te gaan.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD