Volg ons

Tweede Divisie

Oosterlee: ‘Ik mis het heilige vuur’

Oosterlee: ‘Ik mis het heilige vuur’

GVVV snakt naar het einde van het seizoen. De Veenendaalers pakten uit de laatste zes duels slechts één punt. Trainer Niek Oosterlee draait op de clubsite dan ook niet om de hete brij heen.

Degradatievoetbal
,,Ik denk dat we heel blij mogen zijn dan we zo snel 51 punten bij elkaar hebben gespeeld en veilig zijn. In deze vorm zouden we degradatievoetbal spelen. Ik mis een stukje heilige vuur en overtuiging in de ploeg. Als de 0-2 valt, wenden we onze energie tot de scheidsrechter. Gaan we domme dingen doen”, stelt de coach vast.

Pijn aan de ogen
Tegen De Treffers maakte GVVV weinig klaar: ,,We kwamen niet meer aan voetballen toe en creëerden bijna niks. Het deed pijn aan de ogen. Daar moet je je ogen niet voor sluiten. Je kan er alles voor aanvoeren, maar je moet niet zeuren en naar jezelf kijken. De conclusie is dat we op dit moment heel zwak voetballen. Te veel jongens halen hun normale niveau niet.”

Rare dingen
,,De novemberdip, HHC-uit, beloftenploegen, het slot van het seizoen: we winnen dan niet”, constateert Oosterlee de grilligheid van het seizoen. ,,We moeten erdoorheen. Maar het lijkt alsof dit in de koppies zit. Ik weet niet of dat er zomaar uit te krijgen is, maar de jongens moeten zich goed realiseren dat al die gedachtes nergens op slaan. We moeten voetballen. Niet tegen onszelf, zoals nu, maar tegen de tegenstander. We doen rare dingen in het veld, dingen we die we maanden niet hebben gedaan.”

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie