donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOorverdovend stil rond nieuwe opzet play offs Tweede Divisie

Oorverdovend stil rond nieuwe opzet play offs Tweede Divisie

Het heeft er alle schijn van dat er niets wijzigt aan de opzet van de Tweede Divisie. Ondanks de forse en breedgedragen kritiek op het gebrek aan spanning bovenin en de grote negatieve spanning onderin de ranglijst lijkt niets erop dat de KNVB voor komend seizoen aanpassingen doet.

Gesprek
Na de competitie gingen vijf prominente trainers uit de Tweede Divisie om tafel met KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee. Op initiatief van Danny Buijs (Kozakken Boys) schoven naast Van der Zee ook Hans Kraay jr. (FC Lienden), John de Wolf (Spakenburg), Ton du Chatinier (AFC) en Dick Schreuder (VV Katwijk) aan. Kraaij zei daarover eerder in De Telegraaf: ,,De competitie van de Tweede Divisie bestaat voor 95 procent uit negatieve spanning. Er waren 18 clubs. Jong AZ werd tien ronden voor het einde al kampioen met 161 punten. Ik chargeer, maar iedereen begrijpt wat ik bedoel. Tot drie duels voor het einde hebben elf clubs moeten strijden om van de onderste vier plekken af te komen. Niet één club in de topzes van de Tweede Divisie speelde ergens voor. Het is één brok negativiteit.” In het plan van de coaches zou de nummer één aan het einde van het seizoen niet automatisch meer kampioen zijn.

Te triest voor woorden
Een maand later lijkt het oorverdovend stil rondom het plan voor een andere opzet van de competitie. ,,Of ik denk dat de KNVB voor komend seizoen iets met ons idee gaat doen? Nou, dat idee heb ik niet”, sprak AFC-coach Ton du Chatinier na het duel tegen Quick Boys tegenover Voetbal247.nl. ,,De KNVB is zoals we allemaal weten naar de tekentafel. Ik weet niet hoe lang ze van plan zijn om daaraan te blijven zitten? Weet je wat het is: het is gewoon hap-snap beleid daar in Zeist. Dat zag je toch ook maar weer met die ruil van Jong Vitesse en Magreb. Ze zijn in de Zeister bossen heel druk met veel vergaderen en veel declareren. Het is te triest voor woorden”, vervolgt Du Chatinier.

Geen verstand van
,,Maar goed, wij als trainers zullen er wel weer geen verstand van hebben. We lopen gelukkig ook nog niet zo lang mee met z’n vijven”, vervolgt hij cynisch. ,,En over mij zullen ze wel weer zeggen dat ik het alleen maar moet hebben van m’n oneliners.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD