Volg ons
Nike voetbal

Tweede Divisie

Ook winterse transferperiode in het amateurvoetbal

Ook winterse transferperiode in het amateurvoetbal

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2016/2017 is het voor amateurverenigingen ook mogelijk om in de winter spelers aan te trekken te laten vertrekken. Spelers die een contract hebben bij een amateurvereniging kunnen in de winterstop overstappen naar een andere club. Dat meldt de KNVB.

Transferwindow gaat 3 januari 2017 open

Vanaf 3 januari 2017 kunnen clubs afscheid nemen van spelers met een contract en bovendien nieuwe spelers aantrekken. “Met de wijziging sluiten de transferperiodes voor contractspelers in het amateurvoetbal aan bij de transferperiodes van het betaald voetbal”, laat de Nederlandse voetbalbond op de officiële website weten. De transferperiode sluit, net als in het betaalde voetbal, op 31 januari. Voor de Tweede en Derde Divisie is de wijziging erg interessant, omdat veel clubs met contractspelers werken. In het nieuwe seizoen moeten de deelnemende clubs zelfs verplicht een aantal contractspelers hebben, volgens de nieuwe licentie-eisen.

Niet voor spelers zonder contract
Voetballers die geen contract getekend hebben bij hun club kunnen in de winterse transferperiode niet vertrekken. Zij blijven afhankelijk van de zomer. Tot en met 31 augustus hebben zij ieder seizoen de tijd om een nieuwe club te vinden.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie