dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOok Veluwse topamateurs broeden op alternatieve competitie

Ook Veluwse topamateurs broeden op alternatieve competitie

Derde Divisionisten DVS’33, VVOG, hoofdklasser SDC Putten en eersteklasser CSV Apeldoorn hebben plannen voor een alternatieve competitie mocht de reguliere competitie niet meer worden hervat. Dat schrijft de Stentor.

,,Het zou leuk zijn om voor spelers, supporters en sponsors wat te organiseren. Een alternatieve competitie met een uit- en thuiswedstrijd”, vertelt Fred Moll, voorzitter van VVOG, tegenover de krant. ,,VVOG tegen DVS’33 en SDC Putten zijn van oudsher al mooie derby’s en we hebben ook goede ervaringen met wedstrijden tegen CSV Apeldoorn. Het was in een kleine week geregeld, ook de andere clubs reageerden enthousiast. We doen dit alleen als de reguliere competitie niet doorgaat en de coronamaatregelen dusdanig zijn dat we mogen voetballen met publiek.”

De alternatieve competitie is beoogd voor mei en juni van dit jaar. DVS-voorzitter Aart Goossensen is ook positief: ,,DVS’33 en VVOG hebben een goede relatie, dus als VVOG zoiets voorstelt, gaan wij daar natuurlijk in mee. Wat de KNVB zal doen, is wel leidend. 10 april is hun deadline, dus het kan nog alle kanten op.” Opvallend is wel dat Sparta Nijkerk ontbreekt in het deelnemersveld. DVS-trainer Peter Wesselink snakt naar het spelen van wedstrijden met zijn ploeg. ,,Het mooist is dat tegen clubs uit de regio, dus ik juich dit toe. Mocht geen competitie mogelijk zijn, dan is dit een mooie vervanging.”

Eerder kondigden clubs uit het Oosten en Flevoland al aan plannen te hebben voor een alternatieve seizoensafsluiting.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD