woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlHeadlinesOok Rijnmond-clubs regeren vooruit met het organiseren van een alternatieve competitie

Ook Rijnmond-clubs regeren vooruit met het organiseren van een alternatieve competitie

In navolging van andere regio’s hebben ook de clubs uit het Rijnmondgebied de koppen bij elkaar gestoken om een alternatieve competitie te organiseren. Op initiatief van RVVH en Smitshoek strijden acht clubs tegen elkaar in twee poules. Daarbij hebben de clubs niet alleen de eerste elftallen meegenomen. Ook de Onder 23 en Onder 19 van alle clubs gaan met elkaar de strijd aan.

Naast de twee initiatiefnemers doen ook ASWH, Barendrecht, Capelle, sc Feyenoord, Spijkenisse en Portugaal mee in de onderlinge competitie, die als vervanging moet dienen op het moment dat de KNVB besluit dat de reguliere competities niet meer hervat gaan worden dit seizoen. De bedoeling is dat er, afhankelijk van de mogelijkheden, eind april afgetrapt gaat worden in de regio Rotterdam.

Net als de vijf andere initiatieven geldt ook voor de Rijnmond-clubs dat eerst het oordeel van Jan-Dirk van der Zee afgewacht moet worden. De directeur amateurvoetbal van de KNVB heeft eerder al aangekondigd dat de bond uiterlijk in de week van 9 februari een beslissing neemt over het al dan niet hervatten van de reguliere competities.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD