Volg ons
KNVB bal

Tweede Divisie

Ook NAC Breda aast op toetreding beloftenteam

Ook NAC Breda aast op toetreding beloftenteam

Na sc Heerenveen en PEC Zwolle flirt ook NAC Breda opzichtig met toetreding van haar beloftenteam in de Tweede of Derde Divisie. Dat meldt dagblad BN/De Stem.

Op korte termijn instromen

De Jupiler League club is druk bezig haar tweede elftal nieuw leven in de blazen en mikt daarbij op instroming in de voetbalpiramide. “Wedstrijden tegen amateurbolwerken als IJssselmeervogels, Quick Boys, De Treffers of meer in de regio Kozakken Boys en Dongen. Meer weerstand, meer publieke belangstelling en meer pers. Dat is wat NAC voor ogen heeft met het tweede elftal. De Bredase club wil een nieuw te vormen beloftenteam op korte termijn laten instromen in de tweede of derde divisie”, aldus BN/De Stem.

Reglementen in de wind slaan

De Bredase clubleiding oriënteert zich momenteel op de mogelijkheden en denkt aan een vaste kern van 24 spelers voor het eerste elftal en 16 andere spelers voor het beloftenteam. Voor die 40 spelers zou een budget van 1,5 miljoen euro per jaar beschikbaar zijn. De grootste hobbel op de weg zit echter niet zozeer in het financiële, maar vooral of er überhaupt wel de mogelijkheid zal komen voor toetreding in de Tweede of Derde Divisie. Alle profclubs hadden daartoe vorig seizoen de kans, maar verschillende clubs haalden daar hun neus voor op. Begin deze week sprak de KNVB met clubs uit de Eredivisie, Jupiler League en afgevaardigden van het amateurvoetbal onder meer over de optie om alsnog beloftenteams te laten instromen. Zowel sc Heerenveen als NAC Breda voelen er namelijk weinig voor om met hun tweede elftal in de vijfde klasse te beginnen, zoals de reglementen voorschrijven.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie