zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagOok Katwijk en Westlandia profiteren van faillissement Haaglandia

Ook Katwijk en Westlandia profiteren van faillissement Haaglandia

In navolging van FC Rijnvogels met Ricardo de Vlugt hebben Katwijk en Westlandia nu ook spelers vastgelegd van Haaglandia. De club uit Rijswijk werd vorige week failliet verklaard, waardoor alle spelers naar een andere club mogen overstappen.

Blessures opvangen bij Katwijk

De selectie van Katwijk heeft de eerste weken van het seizoen een paar flinke tikken opgelopen. Trainer Dick Schreuder zal in ieder geval voorlopig niet kunnen beschikken over Mark de Loor en Paul de Lange. Steven Sanchez Angulo ging vorige week op de training door zijn knie, terwijl Michiel van Dam tegen Barendrecht een enkelblessure heeft opgelopen. Het tweetal zal deze week worden onderzocht, maar de verwachting is dat ze allebei langdurig afwezig zijn.

Terug van knieblessure

Een extra speler was dan ook wel gewenst en daarvoor is Giorgio Achterberg vastgelegd. De 26-jarige middenvelder speelde voor zowel ADO Den Haag als FC Dordrecht. Hij kwam tot veertien wedstrijden in het betaalde voetbal, om in 2012 naar Scheveningen over te stappen. Op De Houtrust speelde hij twee seizoenen, scoorde vier keer en speelde veertig wedstrijden. In 2014 maakte hij de overstap naar Haaglandia en stond lang buitenspel door een knieblessure. Inmiddels is hij weer fit en kan direct spelen voor Katwijk.

Oude bekenden voor Grünholz

Edwin Grünholz is lang trainer geweest bij Haaglandia en hij heeft nu dan ook twee oude bekenden naar Westlandia gehaald. Het gaat om spits Henry Chidozie Ugwunna en Mitchel Jacobs. De 25-jarige verdediger maakte alle seizoenen van Haaglandia in de Topklasse Zondag mee en speelde in die vier jaar 66 duels. De 27-jarige Nigeriaan Ugwanna speelde onder meer in Brazilië voor hij in 2013 bij Haaglandia terecht kwam. Scorend deed hij acht keer in dertien duels, om de afgelopen twee jaar in Finland te spelen voor FC Haka en Ilves. De Nigeriaan keerde terug naar Haaglandia, maar stapt nu dus over naar Westlandia.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD