dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseOok Jong De Graafschap vertrekt uit voetbalpiramide

Ook Jong De Graafschap vertrekt uit voetbalpiramide

Jong De Graafschap trekt zich voor komend seizoen, na de degradatie uit de Derde Divisie, terug uit de Hoofdklasse. De beloftenploeg van de Superboeren gaan deelnemen aan de beloftencompetitie, waarvan de wedstrijden op maandagavond plaatsvinden.

Niet handig
Manager voetbalzaken Peter Hofstede: ,,De voornaamste reden van deelname aan de reservecompetitie is dat de spelers van het eerste elftal dan onbeperkt kunnen uitkomen in het beloftenteam. De zondag als speeldag voor de beloften is niet handig vanwege het speelschema van het eerste elftal.”

Weerstand
“Daarnaast speelt het verschil in niveau tussen de Eredivisie en de Hoofdklasse een rol. Drie jaar geleden hebben we gekozen om deel te nemen aan de voetbalpiramide om meer weerstand te krijgen voor onze talenten. In de Hoofdklasse zal dat minder het geval zijn. Tot slot maakt de Hoofdklasse na komend seizoen geen deel meer uit van de voetbalpiramide”, aldus Hofstede. Eerder besloot Jong FC Twente al te vertrekken uit de Derde Divisie, waardoor Capelle en Ajax komende zaterdag nog strijden om de vrijgevallen plek. Ook de plek van Jong De Graafschap in de Hoofdklasse zal worden ingevuld middels een beslissingswedstrijd in de nacompetitie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD