maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOok GVVV richt aparte tak op voor eerste elftal

Ook GVVV richt aparte tak op voor eerste elftal

GVVV heeft toestemming gekregen om een stichting op te richting. Deze stichting, Stichting Topvoetbal GVVV, wordt verantwoordelijk voor het eerste elftal van de Veenendalers. Dit betreft zowel het financiële als technische beleid.

Splitsing nodig om te voldoen aan ambitieniveau

Het besluit om een aparte stichting op te richten voor de A-selectie van GVVV werd genomen op de Algemene Ledenvergadering. De beslissing om de A-selectie los te trekken van de rest van de club werd genomen, omdat de lat op sportief en organisatorisch gebied hoger moet leggen. Dit past bij het ambitieniveau van de club, stelt het Algemeen Bestuur van GVVV. Bovendien dient GVVV als deelnemer aan de Tweede Divisie te voldoen aan licentie-eisen van de KNVB. Stichting Topvoetbal GVVV krijgt een apart bestuur, bestaande uit drie leden van de vereniging zelf en twee van de businessclub Vallei en Rijn.

Ook FC Lienden maakt splitsing

GVVV is de tweede club die dit seizoen kiest voor een scheiding. Eerder deze week werd al bekend dat FC Lienden een soort zelfde constructie heeft aangenomen. Ook bij de club uit Lienden is er gekozen om een splitsing te maken tussen de amateurtak en de A-selectie. Op deze manier loopt FC Lienden als vereniging een kleiner risico. Door de hoge kosten voor het eerste elftal van Lienden is er een risico dat ze dit niet financieel kunnen bolwerken. Indien dit het geval is, dan is alleen het eerste elftal hier de dupe van en niet de complete vereniging.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD