Volg ons

Derde Divisie

Ook DHSC steekt vinger op om toch te mogen promoveren naar Derde Divisie

Ook DHSC steekt vinger op om toch te mogen promoveren naar Derde Divisie

Vrijwel alle koplopers en nummers 2 van de Hoofdklasse hebben inmiddels hun interesse kenbaar gemaakt om te mogen promoveren naar de Derde Divisie. Ook het Utrechtse DHSC voegt zich in het rijtje. Dat meldt het AD.

Eerder stelde voorzitter Hans Berrens van DHSC nog ‘liever op een normale manier kampioen te willen worden’. Inmiddels zijn de Utrechters om: ,,Na lang wikken en wegen is hiertoe toch besloten. Het is meer gevoelsmatig om toch de gok maar te wagen, waardoor je later geen spijt krijgt dat je het niet hebt gedaan. Toen de mogelijkheid zich voordeed, zaten we net aan het begin van de coronacrisis en konden we niet alles goed overzien. Nu weten we ook niet hoe dit jaar eruitziet, maar we hebben er wel langer over nagedacht”, stelt de preses tegenover de krant. DHSC, met Wesley Sneijder als belangrijke drijfveer achter haar ambities, eindigde dit seizoen met één punt minder dan koploper Sportlust ’46 toen de stekker uit de competitie werd getrokken.

De KNVB besluit in juni op welke wijze de opengevallen plekken in de verschillende divisies worden ingevuld. Daarbij is het vooral essentieel met hoeveel clubs de beide Derde Divisies worden ingedeeld. Belangenvereniging CV TD pleit voor het uitbreiden van beide klasses naar 18 clubs. Door het vertrek van twee beloftenteams en de wens van FC Lienden en ONS Sneek om lager te gaan spelen zou dat zes hoofdklassers de kans bieden om te promoveren.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie