Volg ons

Derde Divisie

‘Ook ACV kan kiezen voor promotie naar Derde Divisie, Staphorst zegt ja’

‘Ook ACV kan kiezen voor promotie naar Derde Divisie, Staphorst zegt ja’

Staphorst komt volgend seizoen vrijwel zeker uit in de Derde Divisie. De koploper in de Hoofdklasse B heeft volgens RTV Drenthe ‘ja’ gezegd tegen het verzoek van de KNVB om te promoveren. Ook ACV heeft goede papieren om de stap hogerop te mogen maken.

De Asser club is benaderd door de bond, mede omdat het de ‘beste nummer 2’ is van de zaterdaghoofdklassen. Vanavond neemt de club een definitief besluit, maar er lijkt veel draagvlak om ‘ja’ te zeggen, schetst Gerrit Volkers, voorzitter van Stichting ACV Topsport tegen de regionale omroep: ,,Er zijn vijf bestuursleden, met uiteraard voelsprieten door de gehele club, die uiteindelijk de beslissing nemen. In de eerste vergadering waren er twee tegen promotie, maar inmiddels wijzen alle neuzen redelijk dezelfde kant op. En dat moet ook. Alleen bij unanimiteit zeggen we ja. En het maakt nogal wat verschil hoor, spelen in de hoofdklasse of in de derde divisie. Kijk alleen maar eens naar de reiskosten in de derde divisie. Dat moet wel allemaal gedragen worden en we kunnen ook niet met zekerheid zeggen hoe al onze sponsors door de huidige crisis komen.”

,,De KNVB is op dit moment aan het inventariseren welke clubs graag willen promoveren. Veel zal voor ons afhangen of de bond besluit om in beide derde divisies van 17 naar 18 clubs te gaan, iets wat de clubs in die divisies heel graag willen. Gebeurt dat, dan spelen we na de zomer een niveau hoger.” Naast Staphorst zijn ook Sportlust’46 en GVV Unitas benaderd. In de zondaghoofdklasse A wordt het interessant of Hollandia of JOS/Watergraafsmeer de eerst gegadigde is. Hollandia speelde één duel meer en heeft drie punten meer, maar een iets minder doelsaldo dan de Amsterdammers.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie