dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Ook accommodatiestichting Achilles '29 failliet

Ook accommodatiestichting Achilles ’29 failliet

De problemen bij Achilles ’29 blijven zich maar opstapelen. Na het faillissement van de ‘prestatievoetbal BV’ vorig jaar, heeft nu de accommodatiestichting van de club (STAA) haar faillissement aangevraagd.

,,Afgelopen week werden door het bestuur van Achilles’29 met onmiddellijke ingang aan STAA verstrekte leningen en rekening courant verhoudingen opgezegd en opgeëist. Tegelijk werd duidelijk dat het bestuur de al tijden achterstallige rekeningen aan de stichting niet wil gaan betalen. Vooropgesteld geldt dat STAA de vorderingen betwist. Na juridisch advies, ziet STAA echter geen andere weg dan het eigen faillissement aan te vragen. Als gevolg daarvan vallen alle goederen en bezittingen van STAA (zoals bijvoorbeeld trainingsmaterialen), inclusief de (kunstgras)velden en de kleedkamers in de boedel van het faillissement”, is te lezen op de clubsite van de Groesbeekse club.

Het bestuur van Achilles ’29 is reeds met de gemeente in gesprek over de overgang naar een ander sportpark. Recent werd al beslag gelegd op het sportpark van de club door de curator die het faillissement van de prestatievoetbal BV behandelt. ,,Vanuit de Achilles’29 BV, de voormalige proftak van de Groesbeekse voetbalclub, is vlak voor het faillissement nog geld overgeboekt naar de stichting die sportpark De Heikant beheert. De familie Derks zit in het bestuur van de BV én is betrokken bij de stichting. Om dat geld terug te krijgen, heeft de curator van de failliete bv beslag laten leggen op het sportpark van Achilles’29″, was eerder te lezen in De Gelderlander.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD