woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOnverslaanbare Van Leeuwen: "Via Maassluis naar de Eredivisie"

Onverslaanbare Van Leeuwen: “Via Maassluis naar de Eredivisie”

Excelsior Maassluis doet het vooralsnog bijzonder goed in de Tweede Divisie met een mooie vijfde plaats. En de goede prestatie van het team komt voor een groot gedeelte op het conto van doelman Jean-Paul van Leeuwen. Hij hield al liefst zeven keer de nul en won de eerste periode van de OneKeeper.nl Keepersklassementen. In gesprek met TweedeDivisie.org geeft de schier onverslaanbare goalie toe dat het goed gaat, maar stelt hij ook dat deze lijn doorgetrokken moet worden, óók als Spakenburg dit weekend op bezoek komt.

Onverwacht succes

Van Leeuwen stipt allereerst aan dat ze in Maassluis voorafgaand aan het seizoen nooit hadden durven dromen van het huidige succes. En dat terwijl de Tricolores landskampioen zijn. “We waren vorig jaar altijd een beetje de underdog. Vooraf hadden we zeker niet verwacht dat we in de Tweede Divisie deze positie in zouden nemen. Maar aan de andere kant hebben wij wel een hele stabiele ploeg met een hele brede selectie. Wij zijn wel in staat om als ploeg of een gelijkspel vast te houden of een achterstand nog net even om te buigen.”

En dat komt dus mede door het goede keeperswerk van de hoofdrolspeler in dit verhaal. “In het afgelopen seizoen hebben we ook een hele goede serie gehad, waarbij ik in zeventien wedstrijden maar veertien doelpunten tegen heb gekregen. Dus of dit mijn beste reeks is weet ik niet, maar desalniettemin ben ik wel blij met hoe het nu gaat.”

Verliespartij komt steeds dichterbij

De goalie hoopt natuurlijk dat Excelsior doorgaat met waar het nu mee bezig is, maar het is natuurlijk maar de vraag of dat mogelijk is. “Dat moeten we nog maar net zien. Wat ik al zei: we hebben een ontzettend brede selectie. In de afgelopen paar weken zijn er een aantal blessures geweest, maar we zijn toch netjes overeind gebleven. Ik denk dus wel dat we dit vol kunnen houden. Maar goed, hoe langer we ongeslagen blijven, hoe eerder de eerste nederlaag weer komt.”

Eredivisie als doel

Ambitie heeft Van Leeuwen zeker, en als hij zijn vorm vast kan houden… wie weet wat er dan mogelijk is. “Ik heb zeker ambities in het betaald voetbal, als fullprof. Maar dan wil ik wel echt de stap maken richting de Eredivisie, daar liggen wel mijn ambities. Nu heb ik een goede baan en mijn maatschappelijke carrière gaat gewoon prima. Als ik de keuze dan zou kregen, waarbij ik niet de zekerheid heb dat ik fullprof ben, dan zou dat een hele moeilijke beslissing zijn.”

Elke stuiver omdraaien

Excelsior Maassluis heeft nog altijd te kampen met financiële problemen en ook de selectie van de Tweede Divisie-ploeg ontkomt niet aan de gevolgen daarvan. “Er zijn een aantal maatregelen getroffen, zoals de puntenpremies die zijn ingekort. Dat is allemaal besproken met de groep. Maar Maassluis is echt een familieclub en daarom wordt het allemaal makkelijker opgevangen dan bij andere clubs.” Er is geen gezeur vanuit de spelersgroep over de noodzakelijke maatregelen. “We zijn er gewoon mee akkoord gegaan, want iedereen wil natuurlijk dat Excelsior Maassluis voort blijft bestaan. En als wij onze kont nu tegen de kribbe gaan gooien, dan zou dat niet best zijn voor Excelsior.”

Spakenburg móét verslagen worden

Dan de wedstrijd tegen Spakenburg, dat vijf plekken onder Excelsior vertoeft op de ranglijst. Is dat een wedstrijd die de mannen uit Maassluis moeten pakken? “Je bent met een goede serie bezig en je moet die lijn doortrekken, dus ik vind dat je uit moet spreken dat je moet winnen van Spakenburg. Let wel, het is een lastige tegenstander. Ik denk dat het een van de betere ploegen is. Maar die hebben het dit jaar ook nog niet echt laten zien. Het zou alle kanten op kunnen gaan, maar als je me vraagt: moeten wij die wedstrijd winnen, dan zeg ik: ja, zeker.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD