dinsdag, mei 18, 2021
Home Competities Tweede Divisie Onverdiende zege op TEC maskeert mager spel Excelsior Maassluis

Onverdiende zege op TEC maskeert mager spel Excelsior Maassluis

Na een bedroevende wedstrijd kan Excelsior Maassluis weer eens opgelucht adem halen. De Tricolores wonnen met veel fortuin van degradatiekandidaat TEC. Dean van Ooijen zorgde met zijn treffer voor de eerste thuiszege van 2018.

- Advertentie -

Blazoen oppoetsen
Voor Excelsior Maassluis was de ontmoeting met TEC er eentje die er zeker niet verloren mocht gaan. Sterker nog: er moest gewoon gewonnen worden. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk kende een bijzonder matige start van de tweede seizoenshelft (2x gelijk, 2x verlies en 1x winst, NV) en zag haar positie in het linkerrijtje als sneeuw voor de zon verdwijnen. Trainer Rijsdijk noemde deze periode al ‘de slechtste periode sinds zijn aantreden als hoofdtrainer’ en dus moest daar dringend verandering in komen. Tegenstander TEC uit Tiel draait ook een zeer zwak seizoen en vecht tegen degradatie. Ook verloor de ploeg van trainer Frits van den Berk acht keer in de laatste tien wedstrijden. Zo op het oog leek het dus dé perfecte tegenstander om het blazoen van de Tricolores weer een beetje op te poetsen en de weg naar boven weer in te zetten. Dit was echter vooraf gezien nog geen ABC-tje als je naar de resultaten tussen de beide ploegen kijkt; vorig seizoen werd het op Sportpark Dijkpolder 1-4 voor de oranjehemden.

Improvisatie
Excelsior Maassluis voerde, deels noodgedwongen, een aantal wijzigingen door. Daan Smith (schorsing), Stephan Kruithof, Jeremy Moreno en Walter Bennett werden vervangen door Michael Poeljes, Dean van Ooijen, Daan Blij en Kevin Dercks. Ook was Sefa Kurt nog steeds geblesseerd en zodoende moesten de Maassluizenaren met een geïmproviseerde defensie aantreden. Ook trainer Rijsdijk ontbrak vandaag zelf op de bank wegens ziekte en dus nam Ronald Ermes de leiding (op papier) over. Bij TEC keerde Bart Westerlaken weer terug in de basisopstelling en verdween Randel Shakison naar de bank.

Magere eerste helft
Waar Excelsior Maassluis vorige week volgens kenners de ‘slechtste wedstrijd van het seizoen’ speelde, was het deze zaterdag niet veel beter op Sportpark Dijkpolder. De gastheren hadden veel balbezit, maar tot echte kansen leidde dit in de eerste helft niet. Het eerste kansje was een kopbal van Vincent van den Berg, maar TECkeeper Sebastiaan van der Sman hoefde zich eigenlijk niet in te spannen om de bal te vangen. Kwalitatief was het niet al te best wat beide ploegen op de plastic mat neerlegde en ook was er van passie geen sprake. Degradatiekandidaat TEC loerde zoals verwacht vooral op de counter en dit zorgde voor een stroperige wedstrijd waar beide ploegen veel moeite hadden om kansen te creëren.

Spaarzaam hoogtepunt
In de 27e minuut lukte het toch voor thuisploeg om door de oranje muur heen te spelen. Na verlengen van Kevin Vink kwam de bal terecht bij Dean van Ooijen en hij zorgde beheerst voor de 1-0, nadat hij zich door de Tielse verdediging heen had gewurmd. Vrijwel het enige hoogtepunt in een vrij povere eerste helft, waarbij het vooral bij de thuisploeg voor geen meter liep. TEC probeerde wel meer uit hun schulp te komen maar tot gevaar voor het doel van Jean Paul van Leeuwen kwam het niet.

Kansen voor TEC
TEC kwam gevaarlijk uit de kleedkamer. Na een uitbraak over de rechtkant was het Robby Holder die de bal bij Sherwin Grot kreeg, maar in plaats van de bal in het bijna lege doel te schuiven, schoot hij de bal in het zijnet. Bijna werd Excelsior daar afgestraft voor het zoveelste slordige balverlies, maar de spits benutte de kans niet en zodoende werden de Maassluizenaren gespaard. Ook later was Grot via een kopbal gevaarlijk, maar de poging eindigde in de handen van keeper Van Leeuwen.

Vrouw en kinderen eerst
Excelsior riep het gevaar over zich zelf of en leek ook eigenlijk niet meer in balbezit willen komen. Elke bal werd zonder idee weggeschoten en zodoende kwam de ploeg van trainer Frits van den Berk steeds gevaarlijker op de helft van Maassluis.

Fortuin
Dit leidde in de 72e minuut ook tot de inbreng van extra spits Serhat Koc, omdat er was gewoon wat te halen voor de Tielenaren. Koc leek ook vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren, maar een been van de Maassluizenaren zorgde ervoor dat het slechts een corner werd. De corner leidde ook nog tot een mogelijkheid, maar deze bal vloog over. In de allerlaatste secondes belandde een vrije trap van de ingevallen Randal Shakison op de paal en werd het fortuin van de thuisploeg maar weer eens duidelijk.

Onverdiende zege
Het was dus ongekend billenknijpen voor de aanhang van de thuisploeg. TEC zorgde nog voor een slotoffensief, maar het mocht niet baten voor het team wat zeker niet minder was vandaag. Maassluis verdiende de overwinning zeker niet, maar kreeg het wel. Het ontbrak de ploeg aan bijna alles maar kreeg hiervoor de rekening niet gepresenteerd. Door deze overwinning pakt Excelsior Maassluis de tweede overwinning in 2018, maar het lek is nog zeker niet boven.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..