dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOntknoping: UNA en HSC '21 strijden om laatste Tweede Divisie-ticket

Ontknoping: UNA en HSC ’21 strijden om laatste Tweede Divisie-ticket

UNA en HSC ’21 strijden zondag op het sportpark van JVC Cuijk om het laatste ticket voor promotie naar de Tweede Divisie. Een vooruitblik met UNA-trainer Mark Schenning en Peter Visser, voorzitter van de technische commissie van HSC ’21.

“Eigenlijk was dit seizoen handhaving onze doelstelling”, lacht Visser tegenover TweedeDivisie.org. “Gezien onze relatief bescheiden begroting, ingegeven door enkele jaren van drastische bezuinigingen, moeten we reëel zijn. Maar dat neemt niet weg dat we gedurende het seizoen wel stiekem naar de top 7 hebben gekeken. En nu we zo dichtbij zijn, zou het een teleurstelling zijn als we er alsnog naast zouden grijpen.”

Lastig op structurele basis

Visser verwacht een mooie beslissingswedstrijd: “We nemen in ieder geval drie bussen mee, maar veel mensen zullen ook op eigen gelegenheid gaan. Het leeft enorm, al weet iedereen dat het lastig zal zijn om op structurele basis in de Tweede Divisie te blijven spelen. Maar als we het halen, gaan we er enorm van genieten en uiteraard er alles aan doen om ons te handhaven.”

Aan de andere zijde kon oud-prof Mark Schenning deze week al een klein feestje vieren dankzij het behalen van zijn diploma Coach Betaald Voetbal. “Het is onze ambitie om mee te doen op het allerhoogste amateurniveau, in dit geval de Tweede Divisie. Het zou geweldig zijn als dat zondag lukt, zo niet dan willen we volgend seizoen promoveren. Mijn persoonlijke ambitie als coach ligt zelfs nog iets hoger.”

Wordt heel andere wedstrijd

Schenning erkent wel dat zijn elftal geluk heeft gehad dat het überhaupt een beslissingswedstrijd kan spelen. Afgelopen maandag was HSC’21 de betere ploeg, maar vergat het om de trekker over te halen. “Dit seizoen heeft geleerd dat het heel moeilijk winnen is in Haaksbergen, dus ik verwacht zondag in Cuijk wel een heel andere wedstrijd.” Voor beide clubs maakt het beleidsmatig geen verschil of volgend seizoen in de Tweede of Derde Divisie wordt gespeeld. “Onze begroting verandert er niet door, UNA wil vooral een stabiele club zijn”, stelt Schenning.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD