Volg ons

Tweede Divisie

[UITGEBREID VERSLAG] Ontketende Mengerink sloopt HHC Hardenberg

[UITGEBREID VERSLAG] Ontketende Mengerink sloopt HHC Hardenberg

Hoewel de koppositie nooit werd afgegeven waren vriend en vijand het over één ding wel eens: Katwijk had wekenlang niet de vorm van het begin van het seizoen. Het merendeel van de wedstrijden werd weliswaar moeizaam gewonnen, maar niet meer gekoppeld met de dominantie en overtuiging van een echte titelpretendent. Tot vandaag het redelijk gevreesde HHC Hardenberg een bezoek bracht aan De Krom. Katwijk pakte vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, gaf verdedigend vrijwel niets weg en liep uiteindelijk vrij gemakkelijk uit naar een prachtige 6-1 overwinning.

Vuile meters
Hardenberg had vooral moeite met de beweging voorin bij de Krombewoners. Trainer Jack van den Berg had gekozen voor Marciano Mengerink en Frank Tervoert als duo voorin, met vlak daarachter Steven Sanchez Angulo. Met name Mengerink en Sanchez Angulo doken vaak op aan de zijkanten en waren bereid veel vuile meters te maken, om zo ruimtes te creëren in de verdediging van Hardenberg. Dat leverde binnen tien minuten de eerste treffer op voor de Krombewoners. Mengerink dook naar de rechterkant en trok met die loopactie de ruimte waarin Sanchez Angulo kon opduiken en aangespeeld kon worden. Nadat de behendige middenvelder zichzelf nog wat extra ruimte verschafte door met een kapbeweging weg te draaien van zijn directe tegenstander, was de weg naar de verre hoek helemaal vrij: 1-0. Een aantal minuten later wees scheidsrechter Oostrom naar de stip, nadat Tiemen van Hezel hands had gemaakt bij het verdedigen van een corner voor de thuisploeg. Aanvoerder Robbert Susan liet deze kans op een verdubbeling van de voorsprong echter liggen, maar de grote ‘beloning’ van de beslissing van Oostrom bleek later in de eerste helft nog te komen. Eerst was het, kort na de gemiste penalty, alsnog 2-0 voor Katwijk. HHC kon een corner van Katwijk, in eerste instantie, nog verdedigen, maar Paul de Lange stond op de rand van het zestienmetergebied klaar om de bal in 1 keer op de schoen te nemen en Danes met een laag schot te passeren.

Rood Van Hezel
Zonder zelf heel veel kansen te creëren wist Katwijk ook in het vervolg van de eerste helft de wedstrijd te domineren. Achterin was de organisatie prima op orde, Hardenberg probeerde het wel, maar kwam niet een keer tot een kans om te scoren. Toen vlak voor rust, één van de uitblinkers aan de kant van Katwijk, Guus van Weerdenburg gemeen op de achillespees werd geraakt door Van Hezel, kon scheidsrechter Oostrom niets anders doen dan Van Hezel zijn tweede gele kaart geven. HHC moest iets meer dan een helft door met tien man, keek tegen een 2-0 achterstand aan en kreeg in de tweede helft bovendien te maken met de opening van Circus Mengerink.

Circus Mengerink
Al vroeg in de tweede kon Mengerink diep gevonden worden. Hij omspeelde Danes en zette zijn eerste en Katwijks derde op het bord. Nadat Derian Reinders vanuit een lage voorzet de 3-1 achter Ricardo Kieboom tikte, schoot de lichtelijk ingedutte thuisploeg weer helemaal wakker. Drie redelijk identiek opgezette aanvallen via de zijkant leverden driemaal Mengerink als doeltreffend eindstation op. De eerste, over rechts met Omar Hamdi, was de mooiste. Mengerink verraste Danes met een bal achter het standbeen. De 5-1 en 6-1 werden via de linkerkant opgezet, waarbij Van Weerdenburg beide malen de aangever was. Tussendoor was De Krom al twee keer opgeveerd door wat er op de andere velden gebeurde. Vooral de 2-0 van GVVV, in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys, was aanleiding tot een vreugde uitbarsting van formaat. Het grootste gedeelte van het aanwezige publiek bleef na het laatste fluitsignaal op zijn plek om de ontknoping van de wedstrijd in Veenendaal af te wachten.

Toen ook daar het laatste fluitsignaal had geklonken, kon het feest op De Krom helemaal beginnen. Katwijk won op de eigen De Krom soeverein van het lastige Hardenberg en zag bovendien dat concurrent Kozakken Boys struikelde over GVVV. Idealer kon het scenario voor de Krombewoners niet lopen. Jack van den Berg en zijn mannen kunnen maandag vanuit de luie stoel bekijken of Kozakken Boys hun inhaalwedstrijd, in Groesbeek tegen De Treffers, wel tot een goed einde weet te brengen. Zo’n oppermachtig gevoel had men op De Krom in 2018 nog niet gevoeld.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie