Volg ons

Derde Divisie

‘ONS Sneek overweegt vrijwillige degradatie naar Hoofdklasse’

‘ONS Sneek overweegt vrijwillige degradatie naar Hoofdklasse’

Opmerkelijke teksten van aankomend ONS Sneek-coach Jan Vlap. De 53-jarige coach pleit ervoor dat de Friese club op eigen initiatief moet aanvragen om volgend seizoen in de Hoofdklasse uit te komen. Voorzitter Joan van der Veen stelt dat de club nadenkt over een dergelijk verzoek aan de KNVB.

,,Natuurlijk ben je blij dat je een club in de derde divisie mag gaan trainen. Dat heb ik nog nooit eerder gedaan”, stelt Vlap in gesprek met het Friesch Dagblad. ,,Je wist dat ONS in het reguliere geval zou gaan degraderen en soms is het ook beter een stap terug te doen, om er later weer eentje vooruit te kunnen maken. ONS had twaalf punten en als je kijkt naar het team dat er nu staat en het team dat er volgend seizoen staat, dan denk ik dat je serieus moet overwegen om een stap terug te doen.”

De oefenmeester, vader van Anderlecht-speler Michel Vlap, vervolgt: ,,Het zou voor iedereen binnen ONS beter zijn, maar het is aan de club. Als je het mij op de man af vraagt, dan hebben we niets te zoeken in die derde divisie. Het zou heel veel reistijd schelen en we zullen hopelijk wat meer punten bij elkaar gaan spelen, al zal het in het begin nog wel even wennen zijn. We gaan bouwen aan een nieuw team, dat op termijn mee moet gaan doen in de top van de hoofdklasse.”

Voorzitter Joan van der Veen houdt zich nog enigszins op de vlakte: ,,Normaal gesproken wil de bond er niet aan meewerken, maar de KNVB heeft twee dagen geleden kenbaar gemaakt dat er in bijzondere omstandigheden over te praten is. Daar gaan we als bestuur, tc en trainers binnenkort eens over praten en dan nemen we later een beslissing. Maar we hebben een spelersgroep samengesteld, waarbij we er vanuit waren gegaan dat we in de hoofdklasse zouden gaan spelen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie