zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagONS Sneek met ruime cijfers langs Spijkenisse, Spakenburg verslaat Jong Groningen

ONS Sneek met ruime cijfers langs Spijkenisse, Spakenburg verslaat Jong Groningen

ONS Sneek is niet langer meer de rode lantaarndrager in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg won met duidelijke cijfers van Spijkenisse (5-1) waardoor laatstgenoemde club nu de achttiende plaats bezet. Spakenburg won van Jong FC Groningen en de beloftenteams van Jong Almere en Jong Volendam waren te sterk voor respectievelijk DOVO en ASWH. 

ONS Sneek – Spijkenisse
De ploeg uit Friesland wist na 23 minuten spelen de score te openen. Nadat doelman Bijl nog wist te redden op een schot wist Verbond het leer alsnog in het doel van de tegenstander te deponeren (1-0). Nog voor de pauze kwam ONS Sneek op een grotere voorsprong. Curty Gonzalez was de gevoerde man aan Friese zijde (2-0). De thuisploeg slaagde er echter niet in om de veilige marge vast te houden tot aan de rust. Felino Jardim bracht de spanning in de 45ste minuut helemaal terug (2-1). In de 50ste minuut bracht Prijor na een prachtige dribbel van Tom Arissen de stand al weer op 3-1. In de 84ste minuut werd het duel helemaal beslist nadat de doelman van Spijkenisse voor de vierde keer de bal uit het net moest halen (4-1). De treffer kwam op naam van Michael Lanting. Stevens bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 5-1.

Jong Almere City – DOVO
De aanwezige supporters kregen pas in de tweede helft het eerste doelpunt te zien. Na 48 minuten spelen werd de ban gebroken door Silvester van der Water (1-0). Tien minuten later leek het duel beslist te zijn nadat Adriaan Kruisheer een toegekende strafschop wist te benutten (2-0).

ASWH – Jong FC Volendam
Het beloften team van Volendam kwam na acht minuten spelen op voorsprong, na een uitbraak over de rechterkant was het Jordy Hilterman die de 0-1 binnen wist te tikken. In de 23ste minuut werd de voorsprong verdubbeld door Antwi, hij werd aangespeeld in het zestienmetergebied en passeerde vervolgens na een fraaie slalom de doelman (0-2). In de 39ste minuut werd het duel voortijdig beslist, Bosscha kreeg de bal in het gezicht, maar de arbiter liet doorspelen. Antwi profiteerde en bracht de stand op 0-3. Na deze treffer was de gifbeker voor ASWH nog niet leeg, de ploeg kreeg nog twee doelpunten tegen waardoor de eindstand van 0-5 op het scorebord stond na negentig minuten spelen. Deze treffers kwamen op naam van Gerry Vlak en Jordy Hilterman.

Spakenburg – Jong Groningen
De ploeg van trainer/coach John de Wolf keek na zeventien minuten spelen tegen een achterstand aan. Tim Riksman was de maker van de treffer in dienst van het beloftenteam van FC groningen (0-1). In de 25ste minuut werd een schot van Waalkens in het strafschopgebied met de hand tegengehouden, hierop wees de dienstdoende scheidsrechter naar de stip. Kees Tol wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 1-1. In de 79ste minuut kon weer dezelfde doelpuntenmaker genoteerd worden en ook nu mocht hij aanleggen vanaf de strafschopstip (2-1).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD