maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagONS Sneek haalt nieuwe trainer uit eigen huis

ONS Sneek haalt nieuwe trainer uit eigen huis

ONS Sneek heeft snel een opvolger gevonden voor Richard Karrenbelt. Na de zomer zal Chris de Wagt namelijk de nieuwe trainer worden bij de Friezen. Hij is momenteel al assistent van Karrenbelt, nadat hij afgelopen zomer stopte.

Nu niet lang gewacht met doorschuiven

Lange tijd was Sandor van der Heide in beeld om hoofdtrainer te worden van Sneek. Na jaren assistent te zijn geweest kwam de stap uiteindelijk niet, omdat hij fulltime bij SC Cambuur aan de slag kon. Inmiddels is hij toch weer in het amateurvoetbal aan de slag bij poulegenoot IJsselmeervogels. Met De Wagt wordt niet lang gewacht om hem voor de groep te zetten. Afgelopen zomer stopte hij na honderd duels in het betaalde voetbal te hebben gespeeld voor SC Cambuur en veertien voor FC Oss. Vanaf 2010 kwam De Wagt al uit voor ONS Sneek.

Past binnen beleid

Afgelopen zomer verruilde hij het veld voor de dug-out en werd assistent van Karrenbelt. Tevens traint hij ONS Sneek Onder-19 en is tevens betrokken bij het tweede elftal. De Wagt is dan ook al nadrukkelijk betrokken bij de doorstroming van de jeugd en dat is een peiler voor de club. “De benoeming van Chris de Wagt past binnen het beleid dat ONS Sneek de laatste jaren hanteert. Daar waar mogelijk kiezen we ervoor om mensen aan te stellen die een verleden hebben bij de vereniging en die de club, de mensen en de cultuur kennen.”

Jeugd laten doorstromen

De Wagt heeft voor één jaar getekend, mits hij nog wel zijn trainer coach I succesvol weet af te ronden. “Met zijn schat aan ervaring als speler in het betaald voetbal, door zijn kennis van de club en zijn bewezen kwaliteit jonge spelers op te leiden en door te laten stromen naar de A-selectie, is ONS Sneek ervan overtuigd met De Wagt de juiste man op de juiste plaats te hebben. Wij zijn dan ook erg blij met deze ontwikkeling en wensen Chris heel veel succes toe in zijn nieuwe functie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD