vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieONS Sneek figurant op kampioensfeest Spakenburg (uitgebreid verslag)

ONS Sneek figurant op kampioensfeest Spakenburg (uitgebreid verslag)

Spakenburg heeft zaterdagmiddag zonder daar al teveel moeite voor te hoeven doen het kampioenschap in de Derde Divisie zaterdag binnengehaald. Op bezoek bij ONS Sneek werd er met 0-4 gewonnen. Olivier Pilon was de grote man aan Spakenburgse zijde met twee goals.

Gehavende thuisploeg, één wijziging bij Spakenburg

Bij ONS Sneek ontbrak deze wedstrijd clubtopscorer Curty Gonzales, die op de training een hamstringblessure had opgelopen. Ook de geschorste Serge Fatima en middenvelder Samir Merraki waren niet van de partij bij de Snekers. Bij de gasten één wijziging ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen ASWH van vorige week. Guido van Rijn verving de geschorste Barry Beijer.

Vroege openingstreffer helpt Spakenburg in het zadel

De wedstrijd was nog maar amper vijf minuten oud of de eerste de beste kans van de wedstrijd leverde een goal op voor Spakenburg. Jasper Waalkens gaf de bal voor op Philip Ties, die de bal panklaar legde voor Olivier Pilon, die vervolgens simpel kon binnentikken. Even hierna kon ONS-doelman Barry Ditewig een diepe bal van de Spakenburgers nog maar net op tijd oppakken voordat dit een 1-tegen-1-situatie zou gaan opleveren. ONS Sneek was niet eens zo heel veel minder, maar wist bijna geen kansen te creëren. Alleen Fabian Stevens was in het eerste kwartier tweemaal gevaarlijk. In de zestiende minuut kreeg Spakenburg door een overtreding van Iloba Achuna een vrije trap op randje 16. Ditewig kon nog maar net redding brengen op de krul van Waalkens, waarna Nathaniel Will de rebound voorlangs schoot. Een minuut later verdubbelde Spakenburg de voorsprong. Waalkens zette voor op Philip Ties, wiens schot nog half gekraakt werd, maar uiteindelijk wel in het doel verdween. Na een halfuur kopte Spakenburger Will naast uit een corner. Hieropvolgend ontstonden nog een aantal kansen voor Ties, maar hij wist deze mogelijkheden, waarvan één nog op de binnenkant van de paal belandde, niet te benutten.

Spakenburg loopt uit en kan het kampioensfeest vieren

ONS Sneek kwam redelijk uit de startblokken in de tweede helft en dit resulteerde in de 48e minuut in een vlammend schot van Ale de Boer, maar Leon Ter Wielen stond op zijn post. Opvallend was de wissel van ONS’er Michael Lanting na ongeveer tweederde wedstrijd, hij zou later door ONS nog benoemd worden tot man of the match. De wedstrijd bloedde in de loop van de tweede helft een beetje dood. ONS Sneek was te onmachtig om iets te creëren en de bezoekers vonden het allemaal uiteraard wel prima. In de 67e minuut veerde het publiek weer wat op toen een gevaarlijke uitbraak van Spakenburg nog maar net kon worden gestopt door een geweldige sliding van Achuna. In de slotfase van de wedstrijd breidde Spakenburg hun voorsprong nog uit naar 0-4 via een hard schot van Pilon en een prima kopbal van Tom van der Neut.

Spakenburg terug naar de Tweede Divisie, ONS moet nog vrezen voor de nacompetitie

En zo keert Spakenburg na een jaar afwezigheid weer terug in de Tweede Divisie. Hier valt eigenlijk niets op af te dingen, want ondanks dat het spel niet altijd even goed was, was Spakenburg wel veruit de meest stabiele ploeg. Alleen Jong Almere City FC en Quick Boys konden nog een tijdlang mee, maar moesten in de loop van de tweede seizoenshelft afhaken in de strijd om het kampioenschap. ONS Sneek moet door dit resultaat nog vrezen voor de nacompetitie, aangezien Capelle verrassend met 1-3 won op bezoek bij Jong FC Volendam en zo het gat met ONS verkleinde naar twee punten. Capelle moet volgende week een resultaat boeken tegen het tegen degradatie strijdende Spijkenisse en
dan hopen dat ONS geen punten pakt in de uitwedstrijd bij Jong FC Groningen. Capelle heeft overigens wel een veel beter doelsaldo mocht het daar nog op uitdraaien.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD