Volg ons

Derde Divisie

ONS Sneek boekt in dying seconds belangrijke zege op VVOG

ONS Sneek boekt in dying seconds belangrijke zege op VVOG

ONS Sneek heeft vanavond met 3-2 gewonnen van VVOG. Grote man aan Sneker zijde was Gendridge Prijor vanwege zijn betrokkenheid bij alle drie de doelpunten van ONS.

Opmerkelijke speeldag

Waar de overige zestien zaterdag Derdedivisionisten morgen pas hun wedstrijd spelen, trapten ONS Sneek en VVOG op deze vrijdagavond al af voor hun wedstrijd. Dit had alles te maken met het dubbele programma van ONS Sneek (zij moeten paasmaandag inhalen tegen Spijkenisse), waardoor de wedstrijd op verzoek van ONS naar de vrijdagavond was verplaatst. Bij ONS Sneek ontbrak Tim Oosterbaan door een blessure en begon de niet wedstrijdfitte Samir Merraki op de bank. Bij VVOG twee wijzigingen ten opzichte van het duel met Jong FC Twente. Joshua Tijdens en Sam Doeve mochten in de basis beginnen ten koste van Thomas Vossebelt en Jaime Bruinier.

Overwicht levert ONS Sneek voorsprong op

De wedstrijd op het Zuidersportpark begon wat rommelig. De eerste kans van de wedstrijd was voor ONS’er Curty Gonzales, echter was zijn schot niet meer dan een afzwaaier. Hierna kreeg VVOG twee goede kansen via Frank Hol, bij zijn tweede kans moest Barry Ditewig handelend optreden. De eerste echte opwinding van de wedstrijd ontstond toen een schot van Ale de Boer nog door een VVOG-been aangeraakt werd en daardoor in het zijnet belandde. In de 20e minuut kwam ONS terecht op voorsprong. Het was Prijor met de loopactie, hij bediende vervolgens Gonzales, die echter struikelde. Prijor was er vervolgens als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Zo’n vijf minuten later stond de teller al op 2-0 dankzij Michael Lanting, die een gemakkelijk gegeven strafschop onberispelijk binnenschoot. Aanleiding hiervoor was het onderuit tikken van Prijor. ONS maakte jacht op de 3-0 en kreeg via Klaas de Vries en Serge Fatima dan ook een paar kansjes. Het was echter aan de andere kant VVOG dat scoorde. Pernelly Biya benutte in tweede instantie een penalty, die gegeven was wegens hands van Fatima.

VVOG trekt aan kortste eind

VVOG kwam de kleedkamer redelijk goed uit en het was Joshua Tijdens die Ditewig tot een redding dwong. Hierna was het echter weer ONS Sneek wat de klok sloeg en ook een aantal kansen kreeg via Ale de Boer (2x) en Fatima. VVOG trok echter in de zeventigste minuut de stand vanuit het niets weer gelijk. Wilko Braam schoot met een droog schot raak. VVOG had zelfs op voorsprong kunnen komen hierna, maar Biya was tot tweemaal toe onfortuinlijk in de afronding. Wat er in de 79e minuut gebeurde, is waarschijnlijk nog vrijwel nooit vertoond op de mondiale voetbalvelden. Na een handsbal van De Boer kregen de frustraties de overhand en besloten diezelfde De Boer en VVOG’er Jeffrey Snijders om een potje te gaan worstelen. Met voor beiden een verdiende rode prent als gevolg. ONS kreeg de beste kansen in de slotfase en trok dan ook terecht aan het langste eind. In de 89e minuut was het Merraki met de vrije trap, die uiteindelijk via Prijor en op het laatst ook nog Hardewijker Bruinier de goal in vloog. Lanting joeg nog een schot over en VVOG kreeg nog twee kansjes, maar de eindstand stond al vast: 3-2. Een dikverdiende en belangrijke overwinning voor de Snekers, die met deze zege weer wat meer marge opbouwen met de p/d plekken.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie