vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieONS Sneek bindt ook Magreb'90 aan zegekar

ONS Sneek bindt ook Magreb’90 aan zegekar

ONS Sneek heeft zaterdagmiddag in een door rode kaarten ‘ontsierd’ duel met 3-0 gewonnen van Magreb’90. ONS’er Gonzales was wederom ‘on fire’ met twee goals, onder andere een prachtige halve omhaal. Er vielen ook liefst drie rode kaarten te noteren: twee voor Magreb en één voor ONS.

Bus Magreb vertraagd
De wedstrijd begon een kwartier later omdat een paar spelers van Magreb die door de spelersbus zouden worden opgepikt door verkeersomstandigheden niet op tijd klaar stonden voor de bus. Bij ONS ontbrak ten opzichte van vorige week De Boer, die uit voorzorg niet aan de aftrap stond, maar later wel zou invallen. Ook Dantuma ontbrak. Door zijn vorige week opgelopen hamstringblessure kon hij nog niet spelen.

Eerste helft ‘ontvlamt’ pas op het laatst
In de eerste helft gebeurde er in eerste instantie niet heel veel. Beide ploegen gingen redelijk gelijk op. Namens ONS kreeg Gonzales in de derde minuut een grote kans. Hij faalde echter oog in oog met keeper Nikiema van de Utrechters. Magreb’90 creëerde haar grootste kans van de eerste helft tien minuten voor de rust. Na inleveren door Buning miste Berenstein voor een haast open doel. Vlak voor rust waren de rapen gaar. De Magreb-verdediging leverde de bal zomaar in bij Gonzales, die vlak voor hij de zestien in dribbelde werd gestuit door Boukhari. Rood oordeelde scheidsrechter Winkel. Geel was waarschijnlijk ook wel op z’n plaats geweest omdat Gonzales niet doorgebroken was. De daaropvolgende vrije trap voor ONS leverde niets op.

Goals en rode kaarten in het tweede bedrijf
In de tweede helft was het Magreb die de eerste kans kreeg via een gekruld schot van Ouja, Ditewig wist de bal stijlvol te keren. Aan de andere kant was het al vroeg in de tweede helft raak. Uit een vrije trap van Lanting scoorde Gonzales op zeer fraaie wijze, namelijk met een halve omhaal. Zo’n tien minuten later schalde opnieuw ‘doelpunt voor oranje’ over het Zuidersportpark toen Lanting met een mooie dieptepass Gonzales wist te bereiken, die vervolgens koeltjes afrondde. Hierna kreeg ONS kansen op meer via Gonzales, Musliu, Genridge Prijor en invaller De Boer. Tien minuten voor tijd kreeg Fatima van ONS rood wegens duwen. Zo’n vijf minuten hierna vond er een opmerkelijke situatie plaats: De Graaf van ONS maakte een overtreding, kreeg hiervoor ook geel, maar scheidsrechter Winkel trok ook de rode kaart voor Berenstein van de Utrechters. Een slaande beweging bleek achteraf. Vlak voor tijd besliste Genridge Prijor het duel definitief door Nikiema te omspelen en de 3-0 binnen te tikken. In de absolute slotfase kregen beide partijen nog wel wat kansjes, maar werd er niet meer gescoord. Eindstand: 3-0.


De wedstrijd ONS Sneek-Magreb’90 was ook de strijd tussen de tweelingbroers Prijor. Genridge won van Denzel. Foto: Rob Bosma.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD