Volg ons

Derde Divisie

Onrustig DOVO tempert verwachtingen: handhaving in Derde Divisie wordt doelstelling

Onrustig DOVO tempert verwachtingen: handhaving in Derde Divisie wordt doelstelling

Het is behoorlijk onrustig bij DOVO. De Veenendaalse club zag sterkhouders vertrekken, moet fors terug in budget en ook op bestuurlijk vlak is er onrust.

De Financiële Stichting DOVO (FSD) geeft op de clubsite tekst en uitleg over het noodgedwongen terugschroeven van de ambities: ,,De financiële teruggang is een behoorlijke. Dat kan impact hebben op de sportieve ambities, maar kan ook als een uitdaging en kans kan worden gezien. Waar in het verleden de ambitie vaak werd uitgesproken dat we met het eerste team van DOVO naar de Tweede Divisie willen, moeten we nu realistisch zijn. Wanneer we realistisch zijn zal handhaving in de Derde Divisie de doelstelling zijn voor de komende tijd.”

FSD kondigt aan dat er meer zal worden ingezet op het inpassen van spelers uit de eigen jeugdopleiding. ,,Zoals aangegeven gaan we veel meer van de jeugdopleiding gebruik maken en zullen we, binnen de mogelijkheden met heel voetbalzaken invulling gaan geven aan de selectie voor volgend seizoen: vermoedelijk een interessante mix van eigen jongens, ervaring wat binnen de financiële mogelijkheden past.”

Het platform besluit: ,,Gezien de financiële risico’s moeten we scherp zijn op budget en de financiële toekomst, maar moeten we ook voor DOVO het hoogst haalbare nastreven. Op korte termijn is dat handhaving in de Derde Divisie en financieel gezond worden.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie