Volg ons

De Graafschap

Ernstige rellen en onrust overschaduwt Go Ahead Eagles – De Graafschap

Ernstige rellen en onrust overschaduwt Go Ahead Eagles – De Graafschap

Go Ahead Eagles en zijn fans haalden afgelopen weken het nieuws met een gesponsorde taxirit via Twitter en het overschilderen van een klomp bij De Graafschap, maar zien die ludiek verdiende bonuspunten in rook opgaan, nadat de wedstrijd al na 30 seconden stilgelegd moet worden door arbiter Dieperink. Vuurwerk op het veld was de boosdoener. Het absolute dieptepunt werd echter bereikt na de wedstrijd, als spelers van De Graafschap aangevallen worden door fans van Go Ahead Eagles. Ondertussen werd er ook nog gevoetbald, de Superboeren wonnen met 0-4.

Zoeken naar de openingstreffer
De Graafschap startte goed aan de wedstrijd. In de openingsfase waren Myenty Abena en Mark Diemers al dicht bij de openingstreffer. De inzet van Adema ging ternauwernood naast en Diemers vond Sonny Stevens op zijn weg. Na een goed kwartier spelen zette Daryl van Mieghem De Graafschap toch op voorsprong op aangeven van Jordy Tutuarima. In de daaropvolgende fase creeert Go Ahead wel wat mogelijkheden, maar is De Graaschap, via Tarik Tissoudali nog het dichtst bij een treffer. Zijn schot gaat echter voorlangs.

Staartje
Na rust nam De Graafschap het heft volledig in handen. Fabian Serrarens raakte, via Thijs Dekker, de paal, Xandro Schenk kon een inzet van Diemers redden op de doellijn en Tissoudali verliest een op een met doelman Stevens, voordat De Graafschap de voorsprong weet te verdubbelen. Frank Olijve weet na een uur voetbal het net dan toch te vinden. Daarna gaat het hard. Vijf minuten na de tweede treffer maakt Tissoudali de derde voor de Superboeren, waarna een goede vijf minuten later het slotakkoord op naam komt van Fabian Serrarens. Met dank aan een clubje onverlaten kon De Graafschap de overwinning niet vieren met het volle uitvak. Datzelfde clubje zorgt er vermoedelijk ook voor dat de nederlaag voor Go Ahead Eagles nog een vervelend staartje gaat krijgen.

Bekijk hieronder de beelden van de ernstige rellen na afloop

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over De Graafschap