zaterdag, maart 25, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOnrust bij Hoek heeft geen invloed op scoringsdrift van Doesburg: 'Het waren...

Onrust bij Hoek heeft geen invloed op scoringsdrift van Doesburg: ‘Het waren rumoerige weken’

Kyle Doesburg is bezig aan een uitstekend seizoen in dienst van Hoek. De aanvaller wist in competitieverband al dertien keer het net van de tegenstander te vinden. De recente trainerswissel bij de club uit de Derde Divisie leverde onrust op binnen de selectie, maar daarvan was weinig te merken toen de ploeg zaterdag met ruime cijfers af wist te rekenen met Harkemase Boys (4-0). 

Rumoerige weken
Het onverwachte vertrek van trainer/coach Dennis de Nooijer bracht zoals aangegeven de nodige onrust met zich mee, zo ook bij Doesburg.
,,Het waren rumoerige weken na het ontslag van De Nooijer. Je weet als selectie dan eigenlijk niet wat er staat te gebeuren. Het team stond namelijk al redelijk en daarmee hebben we succesvol gepresteerd. Het is dan de vraag wat voor trainer er komt en hoe hij de poppetjes in gaat vullen. Nu hebben we enkele trainingen achter de rug met de nieuwe trainer Hugo Vandenheede en merk je wel een verschil. We trainen voornamelijk langer en er zit veel meer loopwerk in alle oefeningen. Dat kan overigens geen kwaad maar het is wel erg wennen en omschakelen”, aldus Doesburg tegenover Voetbal247.

Wedstrijd gedomineerd
Hoek kende een uitstekende herstart van de competitie, door de ruime thuiszege staat het nu alleen op de derde plaats en liep het drie punten uit op de nummer vier DVS’33 dat onderuit ging bij Jong FC Groningen. ,,Natuurlijk kijk ik met een positief gevoel terug naar de eerste wedstrijd na de winterstop onder een nieuwe trainer. Het is moeilijk om een goede lijn van voor de rustperiode door te trekken. Ik denk dat we dat als team goed gedaan hebben. We hebben eigenlijk de wedstrijd gedomineerd, ondanks dat we de tweede helft Harkemase Boys iets meer aan de bal lieten. We hebben gedurende de wedstrijd weinig kansen weggegeven en zelf veel kansen gecreëerd. Dus we mogen zeker tevreden zijn.”

Vertrek niet uitgesloten
De vraag is of Doesburg ook komend seizoen het shirt nog zal dragen van Hoek. Een eerste gesprek leverde naar zijn zeggen niet veel op en gezien zijn huidige vorm is een stap omhoog zeker niet uitgesloten. ,,Wat ik komend jaar ga doen weet ik nog niet. Ik wil altijd op het hoogst mogelijke niveau spelen. Met Hoek doen we het goed en wie weet zit er een promotie in, we zijn nu op de helft van het seizoen dus alles is nog mogelijk. Ik heb al wel een gesprek met Hoek gehad maar daar kwam niet heel veel uit naar voren. Dus ik kijk sowieso wel wat er op me af komt. Ik draai een lekker seizoen dus ik zie wel wat de toekomst mag brengen. Vorig jaar heeft de stap naar ASWH me ook goed gedaan. Als het aan mij lag was ik destijds niet weggegaan maar achteraf gezien (kijkend naar de resultaten van beide ploegen en mijn doelpunten (dertien nu en vorig jaar dertien over het gehele seizoen) is het geen verkeerde stap geweest om terug te komen in Hoek”, besluit Doesburg zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD