woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOnduidelijkheid rond derde periodetitel Derde Divisie Zondag

Onduidelijkheid rond derde periodetitel Derde Divisie Zondag

Kan Jong FC Volendam nu wel of niet de derde periode in de Derde Divisie Zondag winnen? Het is een actuele en dus belangrijke kwestie, omdat het bepalend kan zijn voor Goes, OFC en UNA.

Want hoewel Goes de beste papieren heeft voor de derde periodetitel, zorgde de 2-1 nederlaag bij HBS ervoor dat play-offs nog geen feit zijn voor de Zeeuwen. Althans, als Jong Volendam wel een periodetitel kan winnen. Hoe dan ook is de situatie rond Jong-teams in de piramide met vreemde constructies omgeven. In de Tweede Divisie spelen ze een competitie binnen een competitie en Jong FC Volendam kan sowieso geen play-offs spelen om promotie, maar zal alleen naar de Tweede Divisie gaan wanneer het kampioen wordt.

Navraag bij de KNVB door Goes-trainer Rogier Veenstra (foto) leert dat Jong FC Volendam wél een periodetitel kan winnen, maar dus geen deelneemt aan play-offs. De plek in de play-offs zouden bij een periodetitel van Het Andere Oranje naar de hoogst geklasseerde club zonder periodetitel gaan. Dat kan alsnog Goes worden, maar ook OFC en UNA maken nog kans.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD