dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieOnderzoek naar mishandelde zaakwaarnemer gestaakt

Onderzoek naar mishandelde zaakwaarnemer gestaakt

Tot grote teleurstelling van zaakwaarnemer Stefano van Delden wordt het onderzoek naar zijn mishandeling na afloop van het duel tussen Helmond Sport en Jong Ajax gestaakt door het Openbaar Ministerie.

Geen verdachten aan te wijzen
Van Delden, spelersbegeleider van Ajacied Mees de Wit, stelde op 15 september van dit jaar belaagd te zijn door fans van Helmond Sport. Volgens Van Delden was er bovendien mogelijk sprake van een racistisch motief. Desondanks besloot het OM het onderzoek stop te zetten: ,,Hoewel er personen van de supportersgroep deels te zien zijn, is het niet mogelijk om daar daadwerkelijk verdachten aan te wijzen om te vervolgen”, stelt een woordvoerder van Justitie tegenover het Eindhovens Dagblad. Omdat het onderzoek niets heeft opgeleverd, deelt Helmond Sport ook geen stadionverboden uit.

Doofpot
Zaakwaarnemer Van Delden is not amused, foetert hij tegenover Omroep Brabant: ,,Ik vind het erg teleurstellend dat het OM het onderzoek stopt. Er zijn gewoon duidelijke camerabeelden waarop de verdachten te zien zijn. Bovendien hebben heel veel mensen het voorval gezien. Ik krijg nu het gevoel dat deze hele zaak in de doofpot is gestopt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD