Volg ons

Eerste Divisie

ONDERZOEK | ‘Competitie wordt niet afgemaakt, veel steun voor sluiting sportclubs’

ONDERZOEK | ‘Competitie wordt niet afgemaakt, veel steun voor sluiting sportclubs’

Liefst 79 procent van de voetballiefhebbers denkt niet dat het huidige voetbalseizoen nog zal worden uitgespeeld. Bovendien is 54 procent in dat geval voor het schrappen van de dit seizoen gespeelde duels. Dat blijkt uit onderzoek van Voetbal247.nl, waaraan ruim 800 mensen deelnamen.

‘In mei gaat de bal weer rollen’
Op de vraag wanneer er weer in competitieverband zal worden gespeeld, verwacht 43% dat de bal in mei weer zal gaan rollen. Zo’n tien procent van de respondenten mikt op een snelle herstart in april. Juni en augustus krijgen elk ongeveer 14 procent. September volgt met circa 12 procent.

’28 procent wil nacompetitie schrappen’
Bijna 49 procent van de geënquêteerden geeft aan dat indien de huidige competitieopzet niet zoals gepland kan worden uitgespeeld, dan alle eerder gespeelde resultaten zouden moeten komen te vervallen. Een kleine 28 procent is voorstander van het uitspelen van de reguliere competitie, maar indien nodig de nacompetitie te schrappen. Ruim 21 procent pleit voor het – indien nodig – doorspelen tot diep in de zomer om het huidige seizoen alsnog af te ronden.

Schone lei
Het advies van de respondenten aan de KNVB is om, indien het seizoen niet kan worden uitgespeeld, om alle resultaten te schrappen: er zijn geen kampioenen, er degradeert en promoveert geen enkele club en het volgende seizoen wordt met een ‘schone lei’ gestart. Zo’n 54 procent steunt deze optie. Circa 39 procent pleit ervoor om de huidige stand als eindstand vast te stellen.

Steun voor regeringsbesluit
Veel steun is er voor de beslissing van de regering om alle sportclubs te sluiten. Liefst 95 procent van de respondenten vindt dat de overheid geen andere keuze had in deze situatie. Vier procent had graag een tussenvorm gezien, bijvoorbeeld met wedstrijden en trainingen achter gesloten deuren. Één procent vindt alle maatregelen maar overdreven.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie