Volg ons

Derde Divisie Zondag

Ondanks eerdere nominaties geen Rinus Michels Award voor beste trainer van het amateurvoetbal

Ondanks eerdere nominaties geen Rinus Michels Award voor beste trainer van het amateurvoetbal

De VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) is niet te spreken over het feit dat het vakblad voor voetbaltrainers Eisma/De Voetbaltrainer besloten heeft om geen Award beschikbaar te stellen voor de beste trainer van het amateurvoetbal. Dit terwijl eerder de nominaties al enige tijd wereldkundig waren gemaakt.

De voornoemde vakbond nam op de officiële website geen blad voor de mond ten aanzien van het genomen besluit. ,,Behalve dat Eisma met dit besluit de VVON, met wie al jarenlang wordt samengewerkt, in de kou laat staan, is deze handelswijze van Eisma op z’n zachts gezegd onbehoorlijk en respectloos naar de trainers toe die, nota bene na overleg met Eisma, door de VVON  zijn genomineerd”.

Door de coronacrisis was het niet mogelijk om de prijs op de gebruikelijke wijze uit te reiken waardoor er gekozen werd om de leden van de bond tussen 2 en 5 juni te laten stemmen op de genomineerde trainers. Daarna zou een vakjury ook zijn mening geven over de kandidaten. De bond stelt dat er vervolgens contact opgenomen werd met Eisma/De Voetbaltrainer om overleg te voeren over op welke wijze men de Award nu uit zou kunnen reiken. Toen bleek echter dat het vakblad niet mee wenste te werken aan de uitreiking en ook geen award beschikbaar wilde stellen.

De VVON is nu op zoek naar een alternatieve oplossing te komen voor de zes genomineerde oefenmeesters.  René van der Weij (SC Genemuiden), Marcel Lourens van vv Kloetinge , John Blok (Scheveningen), Maurice Verbunt (Groene Ster), Ulrich Landvreugd (AFC) en Gert-Jan Karsten van HHC Hardenberg werden eerder verkozen tot de kanshebbers op de titel van de beste trainer van het amateurvoetbal.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag