zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlUitgelicht'OMT gaat zich ook buigen over verruiming groepsgrote op trainingen'

‘OMT gaat zich ook buigen over verruiming groepsgrote op trainingen’

De KNVB heeft vandaag, samen met NOC*NSF, gesproken met premier Mark Rutte en minister Tamara van Ark. De voetbalbond kreeg daarin te horen dat de regering het OMT om advies gaat vragen om zowel de ophoging van de leeftijdsgrens voor groepstraining als de verruiming van de groepsgrootte bij het buitensporten.

Dat vertelt KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee aan FOX Sports. ,,We hebben met hen gesproken over het feit dat we graag de groepsgrootte zouden willen aanpakken voor de amateursport en het amateurvoetbal in het bijzonder. We hebben ook gesproken over de leeftijdscategorie, die 27 jaar is aan bod gekomen. Die twee punten worden nu voorgelegd aan het OMT. Daarop zal een advies komen en we hopen daar natuurlijk snel antwoord op te krijgen. Ik verwacht dat dat in januari zal komen.”

Dinsdagavond stelde Van der Zee op Twitter compleet te zijn verrast door de opmerking van de premier over een mogelijke aanpassing van de leeftijd van 18 naar 27 jaar. ,,Dit is uiteraard geen oplossing voor het amateurvoetbal”, voegde hij daaraan toe.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD