donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOmstreden treffer brengt UNA langs Spakenburg; HFC klopt Lienden

Omstreden treffer brengt UNA langs Spakenburg; HFC klopt Lienden

UNA heeft diep in blessuretijd weten te winnen van Spakenburg door een onterecht goedgekeurde goal van Niek van Boekel. De aanvoerder van UNA nam de bal mee met de hand, maar het ontging scheidsrechter Serik. Door de 1-0-zege staat UNA weer boven de streep en Spakenburg eronder. Koninklijke HFC pakte opnieuw drie belangrijke punten door ditmaal te winnen bij FC Lienden met 0-2.

FC Lienden – Koninklijke HFC

FC Lienden zette in de openingsfase HFC onder druk en de bal ging er via Tom van der Neut ibjna in. Zijn kopbal werd door Hols van de lijn gehaald. Na een kwartier kwamen de bezoekers beter in de partij en was Koen Beeren al dichtbij de openingstreffer. Een minuut later was het wel raak. Een op het oog houdbaar schot van Kevin Sterling werd door Jan Schimmel volledig verkeerd ingeschat: 0-1. FC Lienden kon na de achterstand de grip niet meer terugkrijgen kwam na een uur spelen op een grotere achterstand door opnieuw Sterling. Ditmaal mocht hij op zestien meter wegdraaien en schoot tegendraads raak. In de slotfase moest Lienden ook nog eens verder met tien man door de tweede gele prent voor Mo Ajiach wegens natrappen.

UNA – Spakenburg

Op het kunstgras in Veldhoven werd Kees Tol namens Spakenburg in het eerste halfuur een aantal keer gevaarlijk, maar iedere keer werd de spits afgevlagd voor buitenspel. UNA zette daar ook weinig tegenover. Spakenburg wist vorige week te winnen van Jong AZ met een zeer behouden speelstijl. Dat was effectief, doordat de Alkmaarse kampioen vol druk probeerde te zetten. UNA deed dat nu een stuk minder, want ook de geelhemden wilden geen onnodige risico’s nemen. Het leverde dan ook voornamelijk een moeizaam schouwspel op zonder veel aansprekende momenten. Trainer Joop Gall hoopte bij Spakenburg het trucje van vorige week te herhalen, want opnieuw kwam de licht geblesseerdeOlivier Pilon na een uur spelen in het veld voor Tol. Na ruim een uur spelen kreeg UNA echter een makkelijk gegeven strafschop.

Tim Sanders wilde de bal blokken, maar kwam daarbij in aanraking met Van Weert. Van Boekel leverde alleen een dramatisch genomen penalty af, waardoor André Krul de bal kinderlijk eenvoudig over kon tikken. Het gooide de wedstrijd wel open. Vijf minuten voor tijd leek Pilon wel op weg om opnieuw matchwinner te worden, zijn inzet werd echter gekeerd door Peter Stoskovic. In blessuretijd was Krul aan de andere kant twee keer attent toen invaller Mart van de Gevel werd diepgestuurd en een vrije trap werd doorgekopt richting de tweede paal. Diep in blessuretijd viel toch nog de treffer. Uit een corner kreeg Van Boekel de bal op zich af. Hij controleerde deze met zijn rechterhand, alleen dit ontging arbiter Serik. Daarop schoot de aanvoerder binnen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD