dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenOM eist voorwaardelijke celstraf tegen Cambuur-speler Issa K. wegens ontucht met 14-jarige

OM eist voorwaardelijke celstraf tegen Cambuur-speler Issa K. wegens ontucht met 14-jarige

Het Openbaar Ministerie heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een werkstraf van 240 uur geëist tegen Cambuur-speler Issa K. De Almeerder wordt ervan verdacht meerdere keren ontucht te hebben gepleegd met een 14-jarige meisje.

Vrijwillig, toch strafbaar
,,Het lijkt erop dat de seks van beide kanten op vrijwillige basis gebeurde. Maar dan is seks met een minderjarige alsnog strafbaar”, betoogde de officier van justitie bij de zitting vandaag, meldt RTV Utrecht. K. stelde te hebben gedacht dat het meisje ouder dan 16 jaar was, al sprak hij tevens schuldbewust: ,,Ik was jong, ik heb fouten gemaakt.” Volgens de voetballer zocht hij afleiding omdat hij problemen had met zijn vriendin.

Op heterdaad betrapt

Het minderjarige meisje en K. werden door politieagenten medio 2015 ‘op heterdaad’ betrapt in auto. Daardoor kwam de zaak, waarin in totaal zes mannen terecht staan, aan het rollen. De voormalig aanvaller van FC Utrecht was op dat moment toen 19 jaar oud. Het meisje is inmiddels uit huis geplaatst en wordt opgevangen in een huis waar meer ontuchtslachtoffers wonen. Saillant is echter wel dat het huis in Leeuwarden staat, uitgerekend de stad waar K. als voetballer tegenwoordig actief is als speler van Cambuur.

Cambuur wacht af
Cambuur gaf eerder aan de uitkomst van de rechtszaak af te wachten alvorens het inhoudelijk reageert op de zaak, die dateert voor voor K. naar Leeuwarden verkaste. De voetballer zelf stelde op Instagram: ,,Oordeel niet over me wanneer je het exacte verhaal niet weet.”

Don't judge if you dont know the exact story.

Een bericht dat is gedeeld door @issakallon28 op

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD