Volg ons

Eerste Divisie

Oliseh: ‘Zaakwaarnemer illegaal mede-eigenaar Fortuna Sittard’

Oliseh: ‘Zaakwaarnemer illegaal mede-eigenaar Fortuna Sittard’

De illegale praktijken waar Fortuna Sittard zich onder meer schuldig aan zou maken volgens de ontslagen Sunday Oliseh is onder meer illegaal mede-eigenaarschap door een Turkse zaakwaarnemer. Dat meldt Voetbal International-journalist Chris Tempelman op Twitter.

Slapen
Oliseh stelde verder keeperstrainer Sieb Dijkstra slapend te hebben aangetroffen. Eigenaar Gun zou bovendien spelers tegen de coach hebben opgezet. Oliseh stelde tenslotte weer in zijn functie te willen terugkeren.

Vernedering en intimidatie
Fortuna op haar beurt somde bij de arbitragecommissie van de KNVB op waarom het de Nigeriaanse coach op non-actief had gesteld. Volgens de club zouden drie stafleden in korte tijd zijn opgestapt omdat ze niet meer met Oliseh wilde werken. Fysiotherapeut Marco Lemmers en accountmanager Jiry Funke zouden zelfs fysiek zijn benaderd door Oliseh en spelers geïntimideerd en vernederd. Doelman Santos zou door de Nigeriaan zijn beschuldigd van matchfixing. De Limburgse club gaf Oliseh meerdere officiële waarschuwingen en schakelde een mediator in, maar die kwam tot de conclusie dat er geen basis meer was voor verdere samenwerking.

Afwikkeling
De arbitragecommissie besloot dat er geen basis meer was voor verdere samenwerking en verzocht beide kampen in overleg te gaan over de voorwaarden voor het beëindigen van het contract. Dat lukte niet, waardoor de commissie binnen vier weken uitspraak zal doen over de hoogte van de ontslagvergoeding.

Discussieer mee!

Meer over Eerste Divisie