vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieCapelle-spits Olaf van der Sande: 'Één op één moet alles zitten'

Capelle-spits Olaf van der Sande: ‘Één op één moet alles zitten’

Capelle koestert stille hoop dat Olaf van der Sande, mits fit, wel eens de revelatie van komend seizoen kan worden. De jonge aanvaller miste vorig jaar een aanzienlijk deel van het seizoen door blessureleed maar werd na de winterstop een vaste waarde.

Beschermen
Trainer Winand van Loon vindt wel dat de spits nog slimmer moet worden in de duels, mede om zo blessures te voorkomen: ,,Hij ziet tackles soms te laat. Dan wordt hij vol getorpedeerd. Hij moet zichzelf meer beschermen. Een ander springt op of zet zijn knie erin”, adviseert de coach in het AD.

Wedstrijdritme
De spits zelf is eveneens zelfkritisch. Na het duel met Barendrecht zei hij: ,,Eén-op-één moet alles zitten. Daar moet ik dan op trainen. Dit was mijn eerste volledige wedstrijd in de voorbereiding. Ik mis nog wat wedstrijdritme.”

Leeft ervoor
Van Loon vervolgt: ,,Buiten kijf staat zijn werklust, en de energie die hij in een wedstrijd steekt. Zijn snelheid is zijn grootste wapen. En hij leeft er echt voor, heeft geen grammetje vet. Meteen na de wedstrijd zit hij aan een proteïneshake om te herstellen. Hij mist alleen nog wat overzicht.”

Bekijk ook het videointerview dat VoetbalRotterdam.nl met Van Loon had:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD