woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOJC Rosmalen verrast Jong Vitesse, EVV sluit stiekem aan bij de top

OJC Rosmalen verrast Jong Vitesse, EVV sluit stiekem aan bij de top

OJC Rosmalen heeft Jong Vitesse in eigen huis verrast. Dat is ook goed nieuws voor UNA, dat daardoor nu drie punten los staat aan kop van de ranglijst. EVV klimt naar een gedeelde derde plaats door een doelpunt in de slotminuut tegen Hercules: 2-1.

Jong Vitesse – OJC Rosmalen 1-2
OJC Rosmalen verraste gedeeld koploper Jong Vitesse op Papendal met 2-1. Wesley Meeuwsen (archieffoto) was met twee treffers weer eens de gevierde man in Rosmalen. Vitesse had in de eerste helft een overwicht, maar moest toch toezien hoe de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong kwamen. Drie minuten later hadden de Arnhemmers de schade alweer hersteld, zodat de ruststand 1-1 was. OJC Rosmalen toonden zich een taaie tegenstander en nam na ruim een uur spelen opnieuw de leiding. Op aangeven van Stijn Rambach werd Wesley Meeusen uiteindelijk de matchwinner.

EVV – Hercules 2-1
Bij EVV lijkt dit seizoen vooralsnog alles in goud te veranderen. Net als afgelopen weken was het geluk aan de zijde van de Limburgers die in de laatste minuut van de wedstrijd een strafschop kregen en zo de wedstrijd tegen Hercules toch nog wisten te winnen met 2-1. Aanvankelijk liep alles gesmeerd voor Hercules, dat via een knappe kopbal van Oscar van Logtestijn met een 1-0 voorsprong gingen rusten. Nadat Juliën Clout tien minuten na rust de partijen weer op gelijke hoogte had gezet, ontspon zich een aantrekkelijk duel dat beide kanten op kon. Het kwartje viel uiteindelijk dus goed voor EVV, doordat Paul Schröders de toegekende strafschop verzilverde.

HSC’21 – OFC 3-0
Tegen het hoog aangeschreven OFC boekte HSC’21 een verrassend eenvoudige zege. De eindstand was bij rust al bereikt. De zege was op basis van inzet en gretigheid dik verdiend. OFC werd vooral op basis van deze eigenschappen afgetroefd. De doelpunten vielen voor rust bijna met de precisie van de klok. Net voor het kwartier opende Sjoerd Visschedijk de score en na 27 minuten verdubbelde Tom ter Hogt de marge. Kort voor rust mocht Bas Postma vanaf de strafschopstip zijn eerste doelpunt van het seizoen maken. De wedstrijd was daarmee gespeeld en OFC was na rust niet meer in staat het tij te keren.

Jong De Graafschap – JVC Cuijk 1-4
JVC Cuijk kende geen enkele moeite met de beloften van De Graafschap. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 4-1 voor de Brabanders. Jordie van der Laan was met drie treffers de grote man aan de kant van JVC. Beide doelpunten voor rust kwamen van het duo Rik Renirie en Jordie van der Laan. Bij de eerste was Renirie de afmaker, bij de tweede Van der Laan. Ook na rust was Van der Laan weer twee keer trefzeker, waarbij de laatste in de slotminuut vanaf de strafschopstip werd gemaakt. Tussendoor deed De Graafschap iets terug via Andreas Dusink.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD