zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOffday Goes levert kansloze nederlaag op tegen VVSB

Offday Goes levert kansloze nederlaag op tegen VVSB

Na een drietal keurige, achtereenvolgende, overwinningen(2-0 DOVO, 3-0 Stedoco en 2-0  ACV) is de opmars van het Zeeuwse Goes zaterdag in de 3e Divisie een halt toegeroepen.
En uitgerekend het op de laatste plaats vertoevende VVSB was daar verantwoordelijk voor.
Het werd een fors 3-0 verlies. Op de nederlaag viel totaal niets op af te dingen; daar waren na afloop de beide trainers het unaniem over eens.

Wilfred van Leeuwen:
“Er zijn nog 51 punten te verdelen; laten we in Goes beginnen met de eerste drie te pakken”

Wilfred van Leeuwen van het winnende VVSB was niet naar Goes gekomen voor een puntje.
“Nee, zeker niet. We gingen vanaf het begin voor de drie punten. Dat straalden we volgens mij ook wel uit. Ons voetbal was de laatste weken al prima, alleen kregen we tik op tik met nipte nederlagen terwijl het afmaken te wensen overliet. We hebben deze week de koppen bij elkaar gestoken en gezegd. De 1e competitiehelft is achter de rug. We hebben nog 17 wedstrijden te gaan waarin 51 punten te verdienen zijn. Laten we in Goes beginnen om de eerste drie te pakken.
We zaten vandaag goed in de wedstrijd, toonden optimale inzet en streden fanatiek voor elke bal. We hebben de laatste wedstrijden ook het geluk gehad dat we in dezelfde opstelling konden spelen, de fitheid is optimaal, de teamspirit is goed hetgeen zich hopelijk in de 2e kompetitiehelft uit gaat betalen in punten”.

Saai zonder hoogtepunten

De eerste helft was saai zonder echte hoogtepunten. Ook zonder echte kansen.
Goes kreeg er een. Uit een vrije trap van Gianni Tiebosch kopte Jelle Klap op de lat.
De kans voor VVSB was doeltreffender. Na 35 minuten was Danny Bakker de aangever en Youssef Blel de maker van de 1-0 dat tevens de ruststand was.

Vlak na de rust had Goes enkele mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Men begon sterk aan het tweede gedeelte maar trof het niet dat VVSB-doelman Ruben Valk er in de 46e minuut met een knappe redding voor zorgde dat de voorsprong voor de ploeg uit Noordwijkerhout behouden bleef.

Te veel Goes-spelers die “niet thuis”gaven…

Er waren deze middag te veel Goes-spelers onzichtbaar en die bovendien “niet thuis” gaven. Gianni Tiebosch (terug na zijn schorsing) toonde nog wel optimale inzet, voorzag zijn medespelers met regelmaat van passes maar het mocht niet baten. Het lukte gewoon niet en ook het inbrengen van een aantal wissels door Kevin Hollander leverde geen gevaar en rendement op.

VVSB bleef in het verdere verloop aandringen, men had een veldoverwicht en bovendien liet men zien goed te kunnen voetballen. In de achterste linie liet Jermano Lo-Fo-Sang zien een prima  “winteraankoop” te zijn voor VVSB. Hij kwam pas dit jaar over van 3e klasser Olympia uit Haarlem en blijkt in korte tijd te zijn uitgegroeid tot een basisspeler. Een speler die zijn mannetje optimaal staat, alles voetballend probeert op te lossen maar ook een stevig duel niet schuwt.

Goes bleef het weliswaar proberen, maar het leek er op dat niets lukte deze middag.
Het geloof en vertrouwen was helemaal verdwenen toen Blel, op aangeven van Bakker, in de 75e minuut zijn tweede doelpunt van deze middag aan liet tekenen en VVSB op 2-0 bracht. Toen wisten de Zeeuwen dat er deze middag niets te halen viel. Een kolfje naar de hand van VVSB dat de eindstand in blessuretijd nog uit wist te breiden via invaller Raygivano Dompig, die een pass van Jayson Jamall Halman achter doelman Matthew Lentink werkte en de eindstand op 3-0 bepaalde.

Het laatste fluitsignaal van arbiter Marcel Roeleveld klonk voor Goes als een ware verlossing van een wedstrijd die voor hen het best betiteld kon worden als een “complete offday”.

Kevin Hollander:
We waren geen schim van de laatste wedstrijden

Kevin Hollander snapte het wel.
“ We waren geen schim van de laatste wedstrijden. Ik snap ook wel hoe dat komt. Wij zijn een ploeg waar het 100% moet kloppen. Als dat niet zo is , zoals vanmiddag, zijn wij uiterst kwetsbaar. Na de rust hadden we twee momentjes waar we iets hadden kunnen doen maar als dan helemaal niets lukt dan zie je dat langzaam het geloof wegebt en het veel krachten kost om telkens weer 30 meter terug te zakken. Nee, we konden vanmiddag geen potten breken”.

Hollander vond overigens niet dat dit een cruciale wedstrijd was. “Het was een belangrijke wedstrijd maar vergeet niet. We hebben nog 16 wedstrijden te gaan waarin het moet gebeuren.

Hollander wil graag een 3e Divisieclub achterlaten wanneer hij volgend seizoen stuivertje gaat wisselen met Dennis de Nooijer, nu nog trainer van Terneuzense Boys en volgend jaar de nieuwe trainer van Goes. Hollander bewandelt de tegenovergestelde weg. Hij ruilt Goes in voor 1e klasser Terneuzense Boys.

“Handhaving in de 3e Divisie is het doel en daarvoor zullen we ons allemaal voor 100% in moeten inzetten om die doelstelling te halen”, aldus de jongste trainer uit de 3e Divisie.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD