maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagOFC zet trainer per direct op straat; Rinus Israël maakt seizoen af

OFC zet trainer per direct op straat; Rinus Israël maakt seizoen af

OFC heeft besloten om trainer Imdat Ilguy aan de kant te schuiven. De ambitieuze club uit Oostzaan wilde mee doen om promotie naar de Tweede Divisie, maar inmiddels moet er zelfs voorzichtig worden uitgekeken voor degradatie. Het seizoen wordt afgemaakt door Rinus Israël, eerder actief bij onder meer het opgedoekte Young Boys.

Geklommen naar de top

Ilguy heeft een groot aandeel gehad in de opmars van OFC binnen het amateurvoetbal. De kleine club uit Oostzaan is in één ruk doorgepromoveerd naar de Derde Divisie. Vorig jaar werd dat bereikt via play-offs tegen De Bataven. In de huidige campagne moest er met een grotendeels nieuwe selectie worden gewerkt en dat kwam nooit echt op gang. Afgelopen weekend werd er pijnlijk verloren van hekkensluiter Jong De Graafschap (1-3) en dat bleek de druppel.

Tijdelijk duo

OFC laat dan ook weten dat er per direct afscheid is genomen van Ilguy. Rinus Israël maakt het seizoen af samen met Jan de Haze, die tijdelijk overkomt van De Dijk. Zij moeten er voor zorgen dat de onderste vier plaatsen uit beeld blijven. Momenteel is er nog een aardige buffer van acht punten. Voor volgend seizoen is Yuri Rose al vastgelegd als hoofdtrainer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD