donderdag, februari 25, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zondag OFC verrast met debuterende Rose als trainer

OFC verrast met debuterende Rose als trainer

Yuri Rose zal komend seizoen hoofdtrainer zijn bij OFC. Met deze aanstelling komt de ambitieuze club uit Oostzaan met een verrassende naam, want de voormalig profvoetballer heeft nog niet eerder aan het roer gestaan van een vlaggenschip. Hij zal Imdat Ilguy opvolgen.

Doelstelling niet in het vizier

OFC is dit seizoen actief in de Derde Divisie Zondag, waar de insteek was om gelijk mee te spelen voor de promotieplaatsen. Het kampioenschap is echter uit zicht en ook het halen van de play-offs lijkt inmiddels een flinke klus te worden. De buffer van tien punten naar de degradatieplaatsen is wel groot genoeg. Ilguy gaf onlangs aan dat hij ging vertrekken bij de club en nu is Rose aangesteld.

Jeugd getraind

In een persverklaring laat OFC weten blij te zijn met een nieuwe, jonge en ambitieuze trainer. Rose speelde lange in het betaalde voetbal voor onder meer FC Volendam, Heracles Almelo, Sparta, De Graafschap en SC Cambuur. De laatste jaren bouwde hij af bij de amateurs van Ajax en dook vorig seizoen opeens op bij AFC. Hij trainde de jeugd en was als invalskracht beschikbaar. Door veel blessures speelde hij dan ook één wedstrijd in de Topklasse Zondag. Dit seizoen is hij verantwoordelijk voor de Onder-19 van AFC en gaat na de zomer aan de slag voor zijn eerste echte trainersklus.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments